European Poker Tour Kööpenhaminassa - finaalipöytä

European Poker Tour Kööpenhaminassa - finaalipöytä 0001

European Poker Tourin finaalipöytä Kööpenhaminassa näytti olevan nopeasti pelattu kun pelaajat vain tippuivat toistensa jälkeen, ja jo tunnin pelin jälkeen jäljellä oli vain neljä pelaajaa (finaalipöytä aloitettiin kahdeksalla pelaajalla).

Finalistit olivat Thomas Holm (Tanska). Samir Shaktoor (Ruotsi), Bertrand "Elky" Grospellier (Ranska), Magnus Petersson (Ruotsi), Richard Toth (Unkari), Alexandre Poulain (Ranska), Anders Wijk (Ruotsi) ja Theo Jörgensen (Tanska). Kun pelaajat oli esitelty, Thoms Kremser lausui kuuluisat sanat ("Shuffle up and deal!") ja turnauksen viimeinen päivä alkoi. Ensimmäiset 20 minuuttia kului varovaisesti, kukaan ei halunnut olla ensimmäinen tippuja. Monet näistä pelaajista olivat mukana ensimmäistä kertaa elämässään.

Finaalipöytä tuntui alussa kestävän ikuisesti, mutta kun ensimmäinen tippui, kolme muuta pelaajaa tippui niin nopeasti perässä, että lehtimiehillä oli kova homma jotta he saisivat kaiken ylös. Ensimmäinen ulkona oli ruotsalainen Anders Wijk, hän meni all-in kädellä AJ jolloin Richard Toth maksoi KK:lla ja voitti.

Toisena turnauksesta lähti Thomas Holm laitettuaan kaikki pelimerkkinsä keskelle AQ:lla kun pöytä oli 9-8-7. Toth maksoi kädellä 7-7 ja voitti potin. Heti tämän jälkeen Bertrand Grospellier tiputti Alexandre Poulainin, ja kuusi minuuttia myöhemmin Samir Shaktoor meni all-in kädellä A3s joka hävisi Elkyn QQ:lle. Näytti siltä, että tästä tulisi nopein finaalipöytä European Poker Tourin historiassa.

Kun jäljellä oli neljä pelaajaa, Elkyllä ja Tothilla oli noin 75% merkeistä. Elky sai kuitenkin otettua melkein kaikki Tothin merkit yhden käden aikana. Tothilla oli noin 1,6 miljoonaa ja Elkyllä 1,2 miljoonaa. Elky korottaa 45K ennen floppia, ja Toth korottaa vielä 76K lisää. Elky korottaa vielä kerran 134K lisää, nyt Toth maksaa. Floppi on J-4-3, kummatkin katsovat. Turn on Q, Toth katsoo, Elky panostaa 250K ja Toth maksaa. Riverillä tulee 6, Toth katsoo taas ja Elky menee all-in. Toth miettii kauan ja maksaa, Elky näyttää 75 joka tekee hänelle suoran ja Toth pudistelee päätään.

Oliko syynä sitten ärsytys tai tiltti, mutta Toth meni all-in Q9s-kädellä ja Jörgenssenillä on tietenkin A-A. Toth saa kuitenkin ihmeen kaupalla värin ja Jörgenssen lähtee kotiin.

Kun jäljellä oli kolme pelaajaa, ruotsalainen Magnus Peterssonilla oli selvä taktiikka. Hyödyntää tiukkaa imagoaan ja bluffata paljon potteja. Tämä toimikin hyvin - hän bluffasi paljon, ja kun bluffi ei onnistunut hänellä kävi hyvä tuuri. Esimerkkinä hän meni all-in 72:lla Tothin A9-kättä vastaan ja sai 2 flopissa joka piti loppuun saakka. Uskomattoman huonon tuurin jälkeen Toth menee all-in A5:llä, Elky maksaa AQ:lla ja Toth on ulkona turnauksesta.

Heads-up European Poker Tourin Kööpenhaminan osakilpailussa oli valmis alkamaan. Elkyllä oli kaksi kertaa enemmän merkkejä kuin Magnusilla. Magnus vaihtoi pelinsä tempoa ja alkoi pelata todella agressiivisesti. Kun hän oli voittanut joitakin isoja potteja he olivat tasoissa. Muutaman minuutin jälkeen Elky näytti hermostuneelta, Magnus oli tuplannut 33:lla Elkyn A2-kättä vastaan, ja Elkyllä ei ollut enää paljoa merkkejä jäljellä - eikä varmasti hermojakaan. Ei kestänyt kauan ennen kuin he jo menivät all-in, Magnuksella Q6 ja Elkyllä AJ. Flopissa Q76, turn toi Elkylle J:n mutta river ei enää antanut apuja. Magnus Petersson kruunattiin vuoden 2007 European Poker Tour - Kööpenhaminan osakilpailun voittajaksi. Magnus näytti melko tyytyväiseltä pitäessään kädessä neljää miljoonaa Tanskan kruunua.

PokerStars ja Fi.PokerNews tarjoavat sinulle 150% talletusbonuksen, käytä tilaisuus hyväksesi!

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories