Rahapelifoorumi vastustaa pokeria internetissä

Rahapelifoorumi vastustaa pokeria internetissä 0001

Valtioneuvoston asettaman Rahapelifoorumin kansanedustaja Matti Ahde (SDP) ja kumppanit ovat vauhdissa, yrityksenä kieltää internetpokeri Suomessa! Tässä yhteenveto tapahtumista:

Rahapelifoorumi perustettiin tehtävänään "valmistella kansallisen rahapelipolitiikan linjaukset ottamalla huomioon rahapelitoiminnan kansainvälistymisen vaikutukset sekä rahapelitoimintaan kytkeytyvät sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset. Rahapelifoorumi käsittelee myös muuhun arpajaistoimintaan, rahankeräyksiin ja viihdelaitetoimintaan liittyviä sosiaalisia ja taloudellisia kysymyksiä."

Nyt Rahapelifoorumin tavoitteena olisi siis estää nettipokeri Suomessa lähinnä vedoten sen tuottamiin addiktioihin. Ahde aloitti "sodan" pokerinpelaajien ja Rahapelifoorumin välillä Keskisuomalainen-lehden sunnuntailiitteessä seuraavasti: "Vaarallinen koukku, nettipokeri todellakin on sellainen", kommentoi Ahde Keskisuomalainen lehden sunnutailiitteen haastattelussa. "Rahapelifoorumin kanta on, että suuria ongelmia aiheuttavien yksittäisten pelien pelaamista pitää pystyä rajoittamaan" Ahde jatkaa.

Ei kestänyt kauaakaan, kun Suomen pokerinpelaajat kuulivat asiasta - maanantain iltalehdessä yksi Suomen tunnetuimmista pokerinpelaajista, Aki Pyysing olikin jo kommentoimassa tilannetta seuraavin sanoin: "Kansallisen nettipokerin salliminen toisi maahan huimia summia rahaa. On käsittämätöntä, että ne rahat on päästetty ulkomaille", jylisee pokerioppaankin julkaissut Pyysing.
"Se, että ollaan muka huolissaan peliriippuvuudesta on täyttä puppua. Rahasta tässä on kysymys. Rahapelifoorumissa on Hippoksen ja Veikkauksen suorilla palkkalistoilla olevia henkilöitä. He haluavat pelaajat peleihin, joissa hävitään, eivätkä niihin, joissa voi voittaa", puhisee pokeriässä Pyysing.

Pyysingin kommenttien jälkeen suomalaiset pokerinpelaajat ovat perustaneet addresseja, joihon varmasti kaikki pelaajat toivovat mahdollisimman monta nimeä alle.

Matti Ahde on erityisesti loistanut mediassa kommenteillaan, tässä lainaus:

Radioasema SuomiPop: "Nettipokerin lopettaminen ei tulisi aiheuttamaan kenellekkään sen suurempia ongelmia, tämän lisäksi pokeria pelaavat voisivat siirtyä Veikkauksen-, Fintoton- ja RAY:n-monipuolisten pelien ääreen."

Rahapelifoorumin jäsenet:

Matti Ahde kansanedustaja, pj.

Kauko Juhantalo kansanedustaja, vpj.

Eva Biaudet kansanedustaja, II vpj.

Sari Essayah kansanedustaja

Ilmari Halinen toimitusjohtaja, Fintoto Oy

Markku Lehto kansliapäällikkö, STM

Suvi Lindén kansanedustaja

Markku Linna, kansliapäällikkö, OPM

Risto Nieminen toimitusjohtaja, Veikkaus Oy

Outi Ojala kansanedustaja

Erkki Pulliainen kansanedustaja

Markku Ruohonen toimitusjohtaja, RAY

Timo Soini kansanedustaja

Pertti Tuhkanen budjettineuvos, VM

Jarmo Vaittinen kansliapäällikkö, MMM

Ritva Viljanen kansliapäällikkö, SM

Vuoden 2007-eduskuntavaalit ovat lähellä, nettipokerin pelastamiseen voisi vaikuttaa ottamalla yhteyttä eduskuntavaaliehdokkaisiin joiden kanta on myönteinen internetpokeriin.

FI PokerNews tulee seuraamaan tilanteen kehittymistä tarkasti.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories