Juha Helppi voittoon ensimmäisessä PartyPoker-Valioliigan tapahtumassa

Juha Helppi voittoon ensimmäisessä PartyPoker-Valioliigan tapahtumassa 0001

Juha Helppi voitti ensimmäisen PARTY POKER-valioliigan tapahtuman viime viikolla Maidstone-studioilla Kentissä, Iso-Britanniassa. Ennen tätä voittoa Helppi oli kerännyt 1,5 miljoonan dollarin voitot, joihin lukeutuvat mm. World Poker Tour-voitto sekä lukuisat esiintymiset WSOP-finaalipöydässä. Vaikka kilpailu osuikin sopivasti Helpin 30-vuotissyntymäpäiväksi, voitto ei tullut helpolla, vaan vaati taistelua yhdentoista maailman parhaimpiin lukeutuvan pelaajan kanssa.

Ensimmäiseen valioliigatapahtumaan PartyPoker kutsui kaksitoista tähtipelaajaa; kymmenkertaisen WSOP- rannekkeen voittajan Phil Hellmuthin, Dave 'The Devilfish' Ulliotin, Tony G:n, Andy Blackkin, Kiril Gerasimovin, Liz Lieun, Ian Fraserin, Roland de Wolfen, Vicky Corenin, Juha Helpin, Kenna Jamesin sekä Eddy Scharfin. Pelaajat kilpailivat kuusi kertaa ennakkoturnauksissa varmistaakseen neljä kuudesta finaalipöydän paikasta ennen varsinaista kilpailua. Hellmuth, Scharf, Helppi sekä Fraser onnistuivat viemään nämä neljä paikkaa. Seuraavaksi sijoittuneet neljä pelaajaa kilpailivat keskenään kahdesta jäljellä olevasta finaalipaikasta. Naiset veivät voiton tässä kamppailussa; Vicky Coren päihitti Andy Blackin Liz Lieun selättäessä Kenna Jamesin.

Pelimerkkien määrä finaalipöytään määräytyi pelaajan ennakkoturnaukissa saavuttaman pistemäärän mukaan. Phil Hellmuth aloitti johdossa 350 tuhannellaan, kun taas Vicky Corenilla oli alussa vain 200 tuhatta. Järjestelmä osoittautui toimivaksi, sillä ensimmäinen putoaja, Ian Fraser, oli mukana pelissä jopa viisi tuntia.

Phil Hellmuth menetti johtoasemansa jo aikaisessa vaiheessa, eikä tuntunut missään vaiheessa pääsevän vauhtiin päätyen lopulta kolmannelle sijalle. Kun Juha Helppi ja Eddy Scharf aloittivat vastakkain pelaamisen, Helpillä oli nelinkertainen määrä merkkejä Scharfiin verrattuna joten Helpillä oli helppo työ sinetöidä voittonsa kymmenessä minuutissa.

PartyPokerin Valioliiga tarjoaa kiinteän kansainvälisen kokoonpanon, jossa on paljon pelaamista ja vuorovaikutusta alkukarsinnoista finaaliin. Ja koska pokeria televisioidaan todella vähän, Valioliigan erilaiset ominaisuudet varmasti parantavat sen näkyvyyttä.

More Stories

Other Stories