Carlos Mortensen voitti WPT Championshipsin ja teki historiaa

Carlos Mortensen voitti WPT Championshipsin ja teki historiaa 0001

Kuka sanoi, että kiltit pojat eivät voita turnauksia? Carlos Mortensen on elävä todiste tästä, sympaattinen espanjalainen voitti viikon kestäneen 2007 WPT Championships turnauksen Bellagion hotellissa, Las Vegasissa. Kyseessä oli suurin voittopotti, mitä ikinä pokeriturnauksissa on jaettu, jos WSOP pääturnauksia ei lasketa mukaan. Mortensen sai voitostaan neljä miljoona dollaria ja teki samalla pokerin historiaa, voittamalla ensimmäisenä WSOP:n pääturnauksen (2001) ja WPT World Championshipsin (2007), teko, josta Mike Sexton sanoi "mahdottomalta tuntuva teko, jota todennäköisesti kukaan ei pysty toistamaan".

Mortensenista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on ansainnut pelaajauransa aikana Bellagion turnauksista yli viisi miljoona dollaria.

Mortensen voitti samalla suurimman voittopotin World Poker Tourin viisivuotisen historian aikana.

Mortensen teki yhden suurimmista come-backeistä TV-Pokerin historiassa.

Mortensenin voittopotti oli kaikkien aikojen neljänneksi suurin, vain Jamie Gold, Joe Hachem ja Greg Raymer ovat voittaneet enemmän.

Seitsemän raskasta päivää kestäneen turnauksen aikana pelasi Mortensen erinomaista pokeria ja jätti selkänsä taakse 638 vastustajaa, jotka kaikki yrittivät voittaa ykkössijasta saatavaa $3,970,415 dollarin pääpalkintoa,

Finaalipöytää aloitettaessa oli tilanne seuraava:

1.Paul Lee (Los Angeles, CA) 11.8M

2.Carlos Mortensen (Las Vegas, NV) 6.5M

3.Guy Laliberte (Beverly Hills, CA) 4.69M

4.Kirk Morrison (Topeka, KS) 4.194M

5..Mike Wattel (Phoenix, AZ) 2,887M

6..Tim Phan (Westminster, CA) 2.16M

Ensimmäisenä putosi pelistä Mike Wattel, jota seurasi pian Tim Pham, tienaten vastaavasti $309,405 ja $466,110. Kun jäljellä oli neljä pelaajaa, hävisi Mortensen jättimäisen potin Kirk Morrisonille, kun hänen sai flopista top-parin (AQ) ja Morrison kolmoset (JJ). Mortensenille jäi vain 1,15M pelimerkkiä, mutta hän pelasi erinomaista short-stack peliä ja pysyi pelissä mukana. Kun Laliberte ($696,220) ja Lee ($1,082,920) tippuivat, oli tilanne vain 19.4M-12.9M Morrisonin eduksi. Heads-up taistelu oli erittäin tasaista ja kun blindid nousivat korkeiksi, mentiin ratkaisevassa jaossa all-in aika marginaalisilla käsillä, Mortensenin KJ vastaan Morrisonin A4. Turnilla tuli J, joka tuhosi Morrisonin toiveet voitosta ja hänen osakseen jäi katkera kakkostila ja $2,011,135.

Finaalipöydän tulokset:

1.Carlos Mortensen $3,970,415

2.Kirk Morrison $2,011,135

3.Paul Lee $1,082, 920

4.Guy Laliberte $696,220

5.Tim Phan $464,110

6.Mike Wattel $309,405

Carlos Mortensenia on pidetty vuosia Espanjan ja ehkä koko Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Nyt hän on leventänyt otettaan ja todistanut, että hän on yksi kaikkien aikojen parhaista turnauspelaajistaan.

Mitä ajattelet nyt?

Register to leave a comment

More Stories

Other Stories