Pokeri on tästä lähtien Venäjällä virallisesti urheilua.

Pokeri on tästä lähtien Venäjällä virallisesti urheilua. 0001

Monet pokerinpelaajat ovat jo kauan väittäneet, että pokeri on urheilua. Tästä lähtien voi kaikkia venäläisiä pokerin pelaajia pitää urheilijoina, koska Venäjän urheiluministeri, Vjatsheslav Fetisov (legendaarinen Moskovan CSKA:n, Detroit Red Wingsin ja Venäjän jääkiekkomaajoukkueen puolustaja) allekirjoitti maaliskuun lopulla päätöksen, joka muutti pokerin Venäjällä virallisesti urheiluksi.

Venäjän presidentti Putin allekirjoitti hiljattain lakiesityksen, jonka tarkoituksena on kiristää uhkapelien valvontaa. Lakiesityksen lopputuloksena kielletään Venäjällä (paitsi neljällä erikoisvyöhykkeellä) kaikki uhkapelit vuoden 2009 alusta asti. Päätös tehdä pokerista urheilu, jättää pelaajille ja järjestäjille vapauden järjestää pelejä sekaantumatta mihinkään rikolliseen.

Uhkapelejä koskeva lakimuutos Venäjällä (lait näyttävät muuttuvan itänaapurissa muutenkin vähintään kerran viikossa) on vakava takaisku kaikille tahoille maailmassa, jotka yrittävät kieltää sekä live- että nettipokeria.

Useat tarkkailijat pokerifoorumeissa ovatkin verranneet Venäjän ja Yhdysvaltojen uhkapelejä koskevia lakikiistoja ja yksi jenkkipelaaja kysyi: "Kumpi maa käskee ja kieltää, ja kumpi on vapaa?"

Dmitri Lesnoy, Venäjän pokeriurheilufederaation presidentti, sanoi: "On mukavaa, että yleisen hallituksen puoleisen uhkapelien kieltämisen taustalla valtio käyttäytyy järkevästi ja myöntää, että pokeri ei ole uhkapeli. Se on urheilu!"

More Stories

Other Stories