Yhteenveto WSOP:n $10,000-pääturnauksen päivästä 2A

Yhteenveto WSOP:n $10,000-pääturnauksen päivästä 2A 0001

Päivien 1a ja 1b jatkoon selviytyneet 1037 pelaajaa palasivat Rion Amazon-saliin tiistaina, tarkoituksenaan päästä jatkoon WSOP-pääturnauksen kolmannelle päivälle ja rahasijoille vuoden 2007 World Series of Poker-pääturnauksessa. Alun perin oli suunniteltu, että päivän 2a aikana pelattaisiin viisi tasoa. Pelaajia putosi kuitenkin arvioitua tiuhempaa tahtia, ja peli lopetettiin hieman aikaisemmin, kun pelaajia oli jäljellä 350.

Pelin aloittaneiden joukossa oli tunnettuja ammattilaisia, kuuluisuuksia ja entisiä maailmanmestareita, mutta kuten kaksi kolmasosaa pelaajista, useimmat eivät selvinneet päivän loppuun asti. Jo ensimmäisen kaksituntisen tason aikana kotiin lähti 200 pelaajaa. Kuuluisia putoajia olivat vuoden 2005 maailmanmestari Joe Hachem, vuoden 1983 mestari Tom McEvoy, talk shown juontaja Montel Williams ja vuoden 2007 WSOP-pelaaja Tom Schneider. Kahden ensimmäisen pelipäivän karikoista selviytyi myös useita tunnettuja pelaajia, kuten WPT Europen perustaja John Duthie, vuoden 1996 maailmanmestari Huck Seed, Cliff 'JohnnyBax' Josephy, vuoden 1986 maailmanmestari Berry Johnston ja Tobey 'Spiderman' Maguire.

Kun pelaajia tippui tasaista tahtia, turnauksen toimitsijat kehittivät nopeasti uuden suunnitelman, jonka mukaisesti peli lopetettaisiin joko viidennen tason loputtua tai sitten, kun jäljellä olisi 350 pelaajaa, kumpi vain tapahtuisi ensin. Tälle oli selvät syyt; koska 621 pelaajaa pääsee rahoille, ei rahakuplaa voitaisi puhkaista, ennen kuin kaikki pelaajat pelaisivat saman päivän aikana. Muuten turnauksen järjestäjät eivät voisi millään päättää, kuka oli juuri se pelaaja, joka putosi sijalla 621. Päivän 2a peli siis päätettiin kesken tason, kun jäljellä oli 350 pelaajaa. Päivän 2b pelit päättyvät saman tason täsmälleen samalla hetkellä, riippumatta siitä, miten monta pelaajaa on jäljellä. Näin molempien 2-päivien pelaajat voivat jatkaa peliä täsmälleen samasta kohdasta kolmantena päivänä.

Kuten aina suurien joukkojen ollessa kyseessä, myös päivä toisen päivän aikana nähtiin salissa monia mielenkiintoisia vetoomuksia toimitsijoille ja sääntöjen rikkomisia, erityisesti huomiota herätti uuden kirosanasäännön täytäntöönpano. Edellisinä vuosina ns. f-sanan käyttö pöydässä johti 10 minuutin rangaistukseen. Tänä vuonna sääntö laajennettiin koskemaan loukkaavaa kielenkäyttöä, eikä pelkkiä yksittäisiä kirosanoja, ja sääntö koski nimenomaan toisille pelaajille suunnattua kielenkäyttöä. Näyttelijä/kirjailija/ohjaaja Todd Philipsille, jonka luomuksia ovat esimerkiksi elokuvat Old School ja Starsky & Hutch, annettiin yhden kierroksen rangaistus uuden säännön mukaisesti vähän ennen pelien päättymistä tältä päivältä. Erään käden jälkeen Phillips oli kommentoinut, "Maksoin hänen lyöntinsä ennen floppia vain, koska hän on v***n k***pää." Phillips puhui Ray Didonatosta, joka kutsui toimitsijat paikalle ja sanoi, "Saatan olla v***n k***pää, mutta et saa kutsua minua sellaiseksi." Phillips selitti toimitsijoille, että hän oli vain vitsaillut, mutta heitä ei huvittanut lainkaan, ja he langettivat rangaistuksen. Rangaistuksesta huolimatta Phillipsilla oli päivän päätteeksi varsin kunnioitettava stacki, yli 300 000.

Tähän mennessä oudoin vetoomus koko WSOP-pääturnauksen aikana lienee se, kun eräs pelaaja kutsui toimitsijat paikalle, jotta nämä käskisivät toista pelaajaa järjestämään pelimerkkinsä uudelleen. Pelaajan merkit eivät olleet epäjärjestyksessä, eikä isompia pelimerkkejä ollut piilotettu toisten taakse. Vastustajan mielestä ne vain toivat hänelle huonoa onnea. Ei, tämä ei ole keksitty juttu. Toimitsijat päättivät, että pelaajaa ei voida määrätä järjestämään pelimerkkejään uudestaan toisen pelaajan onnen kääntämiseksi.

Eräässä television parhaaseen lähetysaikaan sopivassa (ja netin keskustelupalstoilla varmasti puitavassa) pelatussa kädessä Steve Seidman meni all-in kymppiparilla seiskaparia vastaan. Kun floppiin tuli seitsemän, Seidman näki koko edeltävän turnauselämänsä vilahtavan silmiensä editse… kunnes kaikki huomasivat, että jakaja oli vahingossa jakanut floppiin neljä korttia. Seidman kutsui henkilökunnan paikalle selvittämään, mitä flopille pitäisi tehdä. Kun henkilökunta saapui paikalle, kaikki pöydässä olleet huomauttivat, että pöytään tullut seiska kuului selvästi kolmikorttiseen floppiin, jakajan erehdyksestä huolimatta.

Henkilökunta päätti kuitenkin, että kortit piti sekoittaa ja jakaa uusi floppi seiskaparia pitelevän pelaajan suruksi. Seidman ei tietenkään ilahtunut yhtään siitä, että uuteenkin floppiin tuli seitsemän. Hänen mielialansa kohentui kuitenkin huomattavasti, kun pöytään tuli neljä samaa maata runner-runnerina, hänen värinsä onnistui ja hän tuplasi stackinsa.

Päivän aikana pudonneiden pelaajien joukossa oli 'Action' Dan Harrington, entinen Maailmanmestari ja kolmen erittäin suositun No-Limit turnauspeliä koskevan kirjan kirjoittaja. Harrington re-reissasi buttonista ja maksoi cutoffissa olleen pelaajan all-in lyönnin A-Q kädellä. Cutoff-pelaaja näytti A-K. Kun pöydästä ei tullut apuja kummallekaan pelaajalle, Harrington karsiutui turnauksesta.

Joe Sebok ja Jeff Madsen karsiutuivat molemmat päivän 2a aikana, ja vetoa lyöneestä triosta jäi jäljelle ainoastaan viimeinen kolmannes (Gavin Smith). Kun Smith oli maksamalla saanut itsensä ulos vedosta, jonka mukaan hänen täytyi pelata Main Event narrinpuvussa, Sebok antoi Madsonin pelata päivän 2a aikana tavallisissa vaatteissaan. Vaatteetkaan eivät auttaneet, sillä kumpikaan miehistä ei selviytynyt jatkoon. Madsenin kärkikortin päihitti viitospari päivän lopulla, kun flopista ei tullut hänelle apuja ja vastustaja sai kolmoset. Sebokin stacki meni melkoista vuoristorataa, kunnes aivan päivän loppuvaiheessa hän sai kymppiparilla vastaansa rouvaparin, eikä kumpikaan outeista vetänyt. Hieman häntä lohdutti sentään se, että hän pysyi turnauksessa mukana kauemmin kuin isänsä Barry Greenstein, joka putosi jo päivän 2a alkuvaiheessa. Lisää lohdutusta toi 100 000 dollarin veto, jonka hän voitti pysyteltyään turnauksessa kauemmin kuin Greenstein.

Sabyl Cohen ja Paul Wasicka olivat vuonna 2006 parhaiten sijoittunut nainen ja parhaiten sijoittunut pelaaja, jonka nimi ei ollut Jamie Gold, mutta molemmat saivat lähteä kotimatkalle päivän 2a aikana. Wasickan 8-pari jäi jyrän alle, kun floppiin tuli , jotka sopivat vastustajan käteen. Viimeisessä kädessään Cohen meni all-in turnissa kun pöydässä oli . James Van Alstyne maksoi, Cohen näytti pohjaparin ja apua olisi tarvittu, kun Van Alstyne näytti Q-10. Riverissä ei tullut apuja Cohenille ja hän putosi.

Vuoden 2007 pelaaja–tittelin saaneen Tom Schneiderin mahtava suoritus päättyi, kun hän lähti 9-parilla K-paria vastaan eikä saanut apuja. Schneider oli ainoa pelaaja, joka voitti kaksi ranneketta vuoden 2007 WSOP-turnauksessa.

Tony G joutui ulos toisella kädellä, jota varmasti puidaan vielä netissä. Potissa, jossa oli kolme mukana ja kaksi all-inissä, Tony G käänsi esiin 10–10 saadakseen vain nähdä, miten vastustajat käänsivät esiin K-K ja A-A. Ässät pitivät ja Tony G:n osalta WSOP oli ohitse.

Päivän 2A pelejä olivat johtaneet Jeff 'Mr. Rain' Banghart, sekä Kenny Tran, Alex Melnikow, Conor Tate ja Cory Carroll, jotka kaikki selviytyivät kymmenen parhaan joukkoon:

Jeff Banghart — 570,100

Jeff Weiss — 550,000

Jon Monves — 549,800

Tuan Lam — 538,500

Bradley Ellis — 509,400

Yuan-I Hsieh — 489,900

Kenny Tran — 484,900

Alex Melnikow — 480,100

Conor Tate — 440,000

Cory Carroll — 419,900

Muita päivän 2A aikana hyvin sijoittuneita olivat Josephy, Rep Porter, Jared Hamby, Minh Ly, Lamar Wilkinson ja Johnston.

Päivän 2b aloittaa suurempi joukko pelaajia, sillä päiviin 1c ja 1d osallistui enemmän väkeä. Jatkoon selvinneet pelaajat pelaavat neljä tasoa ja vähän viidettä. PokerNews.com sivujen 'Live Reporting' osassa seurataan, kun peli alkaa keskipäivällä paikallista aikaa.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories