WSOPE, Tapahtuma 3 - £10,000 NLHE, finaalipöytä: Annette Obrestad tekee historiaa

WSOPE, Tapahtuma 3 - £10,000 NLHE, finaalipöytä: Annette Obrestad tekee historiaa 0001

Norjan Annette 'Annette-15' Obrestadista tuli sekä nuorin henkilö, joka koskaan on voittanut World Series –rannekkeen, että ensimmäinen nainen, joka on voittanut WSOP-päätapahtuman. Hän selviytyi mestariksi niistä 362 pelaajasta, jotka osallistuivat ensimmäiseen koskaan järjestettyyn World Series of Poker Europe £10,000 –päätapahtumaan. Obrestad teki historiaa myös sillä, että hänen voittamassaan päätapahtumassa oli suurin buy-in maksu WSOP:n historiassa ja suurempi osallistujajoukko, kuin missään vuotta 1999 edeltäneistä päätapahtumista. Tämä 19-vuotias norjatar on todella ansainnut maailmanmestarin tittelin selvittyään voittajaksi uuvuttavassa finaalipöydässä, joka kesti jopa kauemmin kuin vuoden 2007 päätapahtuman finaalipöytä Las Vegasissa.

Obrestad aloitti päivän pelin keskivaiheilta, tässä finalistien merkkitilanne pelin alkaessa:

Paikka 1: Johannes Korsar - 1,134,000

Paikka 2: Oyvind Riisem - 664,000

Paikka 3: John Tabatabai - 982,000

Paikka 4: Annette Obrestad - 697,000

Paikka 5: Dominic Kay - 490,000

Paikka 6: Matthew McCullough - 1,278,000

Paikka 7: Theo Jörgensen - 605,000

Paikka 8: Magnus Persson - 1,231,000

Paikka 9: James Keys - 172,000

James Keys aloitti päivän vähillä merkeillä ja työnsi ne kaikki keskelle jo päivän kolmannessa kädessä.. Hän meni all-in pienestä blindista{q-Hearts}{10-Spades}kädellään. Magnus Persson, jolla}{a-Clubs}{9-Clubs}maksoi ja kun pöytään tuli{a-Diamonds}{7-Clubs}{3-Hearts}{10-Clubs}{3-Diamonds}, Keys oli ulkona. Tämä 21-vuotias englantilainen sai kotiin viemisikseen £61,540 sijoituttuaan yhdeksänneksi.

Theo Jörgensenillä oli enemmän kokemusta turnauksista kuin muilla finalisteilla, hän oli pelannut niin WSOP-finaalipöydässä ($5000 Stud vuonna 2007) kuin EPT-finaalipöydässäkin (Kööpenhamina). 35-vuotias Jörgensen oli pöydän vanhin pelaaja, mutta hän sai siirtyä katsomoon seuraavaksi John Tabatabain vietyä ensin häneltä melkein kaiken. Kädessä #38 Jörgensen meni all in Tabatabain re-reissun päälle kymppiparillaan. Tabatabai maksoi välittömästi kuningasparillaan.

Jörgensenille ei tullut apuja, ja hänelle jäi hyvin pieni pino. Kolme kättä myöhemmin hän työnsi loput merkkinsä keskelle Obrestadia vastaan ja putosi. Hän sai kahdeksannesta sijastaan £85,070.

Magnus Persson aloitti päivän toiseksi suurimmalla stäkillä, mutta hänen merkkinsä hupenivat pikkuhiljaa parin ensimmäisen tason aikana. Käteen #59 mennessä merkit olivat todella vähissä ja hän meni all in ennen floppia{k-Spades}{10-Hearts}kädellä. Hän sai maksun Tabatabailta, jolla oli taas kuningaspari kädessään. Pöytään tuli{a-Spades}{7-Spades}{5-Diamonds}{4-Spades}{3-Hearts}, ja Persson sai £114,030 sijoituttuaan seitsemänneksi.

Kesti vain pari minuuttia ja Dominic Kay sai seurata Perssonia katsomoon jouduttuaan vastakkain Matthew McCulloughin kanssa kädessä #67. Kay meni all in isosta blindista{6-Hearts}{6-Diamonds}kädellään, ja McCullough, jolla oli{8-Hearts}{8-Spades}, maksoi. Flopissa tullut{8-Clubs}{9-Spades}{5-Diamonds} toi kolmoset McCulloughille, eikä turnissa tai riverissäkään tullut apuja Kaylle. Hän putosi kuudennella sijalla ja sai £154,040.

Tahti hidastui Kayn putoamisen jälkeen, kesti lähes kaksi tuntia ennen kuin seuraava pelaaja karsiutui. Kun Ovyind Riisem oli korottanut ennen floppia ja sekä Tabatabai että McCullough olivat maksaneet, Johannes Korsar meni all in. Tabatabai maksoi, ja pelaajat näyttivät:

Tabatabai –{6-Spades}{6-Diamonds}

Korsar –{k-Diamonds}{j-Spades}

Tabatabai floppasi kolmoset, ja Korsar putosi viidennellä sijalla (£191,860).

Seuraavaksi lähtövuorossa oli Riisem maksettuaan McCulloughin all in –maksun 9-parillaan. McCullough näytti{a-Hearts}{a-Spades}, eikä Riisemille tullut pakasta apuja. 22-vuotias norjalainen sai £257,020 sijoituttuaan neljänneksi.

Kun pelaajat palasivat ruokatauolta peli jatkui kolmen kesken jonkin aikaa, kunnes McCullough työnsi kaikki merkkinsä keskelle ennen Tabatabaita. Kun floppiin oli tullut{j-Clubs}{6-Hearts}{3-Clubs}, McCullough ja Tabatabai ryhtyivät korotussotaan, joka huipentui siihen, että McCullough oli all in{j-Clubs}{8-Clubs}kädellä vastassaan Tabatabain{a-Clubs}{6-Spades}. Turnissa tullut ässä sinetöi McCulloughin kohtalon ja viimeinen mukana ollut amerikkalainen sai lähteä kolmannella sijalla mukanaan £381,910.

Heads-up –peli oli pitkä ja rasittava, se kesti yhtä kauan kuin koko sitä edeltänyt finaalipeli. Vihdoin Obrestad työnsi kaikki merkkinsä keskelle, kun Tabatabai veti lähes kuollutta. Kun floppiin oli tullut{7-Clubs}{6-Clubs}{5-Hearts}, Obrestad oli johdossa ja Tabatabai korotti. Obrestad meni all in{7-Hearts}{7-Spades}kädellä ja Tabatabai, jolla oli{5-Spades}{6-Diamonds}, maksoi. Obrestadin kolmoset pitivät loppuun saakka ja hänestä tuli ensimmäinen WSOP Europe –päätapahtuman voittaja, ensimmäinen yli $10,000 buy-inin WSOP-päätapahtuman voittanut nainen ja kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on voittanut WSOP-rannekkeen. 19-vuotias Oberstad ei edes pääse pelaamaan vuoden 2008 WSOP –turnaukseen, koska on liian nuori. Annette Obrestad on jo kauan sitten todistanut kykynsä online-pokerissa, mutta tämä voitto sinkosi hänet live-turnauspelin tähtien joukkoon.

Finalistien sijoitukset ja voitot:

1. Annette Obrestad - £1,000,000

2. John Tabatabai - £570,150

3. Matthew McCullough - £381,910

4. Oyvind Riisem - £257,020

5. Johannes Korsar - £191,860

6. Dominic Kay - £152,040

7. Magnus Persson - £114,030

8. Theo Jörgensen - £85,070

9. James Keys - £61,540

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories