WSOP Europen tapahtuma 2 - £5,000 Omaha: Alioto voittaa rannekkeen

WSOP Europen tapahtuma 2 - £5,000 Omaha: Alioto voittaa rannekkeen 0001

Dario 'Ryu' Alioto voitti £5000 Pot Limit Omaha –tapahtuman WSOPE:ssa ja sai ensimmäisen rannekkeensa. Samalla hänestä tuli kolmas italialainen, joka on koskaan voittanut WSOP-kultaa. Aliotolta jäi yksi ranneke juuri ja juuri voittamatta aiemmin tänä vuonna, kun hän pääsi finaalipöytään vuoden 2007 WSOP:n $1,500 Omaha hi/lo –tapahtumassa, jossa hän selviytyi lopulta kuudennelle sijalle. Lisäksi hän pääsi rahasijoille vuoden 2007 WSOP:n $10,000 Omaha hi/lo -tapahtumassa. Alioto oli päivä 2:n alkaessa tulostaulukon toisena, chip leaderina olleen Jon Perssonin kintereillä. Aliotolla oli kuitenkin pitkä peli edessään, joka kesti myöhään yöhön ja seuraavaan päivän puolelle, ennen kuin hänellä oli ranneke hallussaan.

Päivä 2:n alkaessa jäljellä oli 48 pelaajaa, joista kaksi suomalaisia. Suurimman osan pelaajista piti vielä pudota, ennen kuin päästäisiin rahasijoille, saati sitten finaalipöytään asti. Alku lupaili lyhyttä pelipäivää, kun ensimmäisen 20 minuutin aikana tippui neljä pelaajaa. Bruno Fitoussi oli selviytynyt useammankin kerran toiseksi aiemmissa WSOP-tapahtumissa, mutta tällä kertaa hän oli ensimmäisten putoajien joukossa.

Seuraavaksi putosi useita nimekkäitä pelaajia: Allen Cunningham, Chris Bjorin, Eli Elizra ja Brandon Adams. David "Devilfish" Ulliott oli myös vaarassa liittyä heidän seuraansa, mutta onnistui tuplaamaan stäkkinsä kahdesti ensimmäisen puolentoista tunnin aikana. Myös Tony G paranteli asemiaan huomattavasti alkuvaiheessa. Vaikka hänellä oli jo lähdössä aivan kohtuullinen stäkki, hänen onnistui tuplata se Rafi Amitia vastaan, jolloin hän siirtyi kärkisijoille.

Devilfishin onni ei kestänyt kovin kauaa, ja hän sai lähteä tyhjin käsin samoin kuin Jesse Jones, Kenny Tran ja Jani Sointula. Will Hayden jäi viimeiseksi pelaajaksi, joka ei päässyt rahoille. Kesti vielä neljä tuntia, ennen kuin finaalipöydän pelaajat olivat selvillä. Martin Vallo, Ted Forrest, Rafi Amit, Rupert Houston, Andreas Hagen, John Duthie, Ted Lawson ja Roland de Wolfe putosivat yksi toisensa jälkeen. Jon Persson oli aloittanut päivän 2 chip leaderina, mutta lopulta hänellä oli jäljellä vain yksi pelimerkki ennen finaalipöydän selviämistä. Persson onnistui nelinkertaistamaan stäkkinsä neljällä ässällä, mutta jo seuraavassa kädessä onni kääntyi, ja Persson päätti turnauksen päästen kymmenenneksi.

Chip count finaalipöydän alkaessa:

Sherkhan Farnood – 651,000

Istvan Novak - 480,000

Dario Alioto – 397,000

Antoine Arnault – 391,000

Andy Bloch – 376,000

Tony G – 281, 000

Dave Callaghan – 271,000

Sampo Löppönen – 247,000

M H Razaghi – 153,000

Razaghilla oli vähiten merkkejä finalisteista, eikä hänellä ollut kovinkaan suuria mahdollisuuksia. Hän putosi 9. sijalla, kun hänen kaksi pariansa eivät pitäneet Alioton turnissa saamaa väriä vastaan. Flopissa saatu kaksi paria koitui myös Andy Blochin kohtaloksi, kun hän sai vastaansa Farnoodin floppaamat kolmoset. Bloch putosi ja sijoittui kahdeksanneksi. Nyt pienin stäkki oli Tony G:llä, ja oli todennäköisin seuraava putoaja. Mutta kun Tony meni all in Farnoodia vastaan, Tonyn A-A-X-X piti Farnoodin K-K-X-X –kättä vastaan, ja Tony pääsi tuplaamaan. Lähtijäksi joutuikin Suomen Sampo Löppönen, jonka upea suoritus tässä turnauksessa kaatui Dario Alioton peliin.

Sherkhan Farnood oli chip leader finaalipöytään tultaessa, ja hän näytti olevan valmis taistelemaan. Epäonnekseen Farnood lähti taisteluun Aliotoa vastaan flopattuaan J-J-kärkiparin, kun taas Aliotolla oli kädessään ässäpari. Sherkhan Farnood putosi ja sijoittui kuudenneksi, ja Alioto siirtyi johtoon. Alioto pudotti myös Antoine Arnaultin, joka sijoittui viidenneksi. David Callaghan oli sen näköinen, että hänellä oli hyvä käsi Aliotoa vastaan. Callaghanilla oli A-K-K-5 ja vastassa oli Alioton A-K-J-5. Mutta kun pöytään oli tullut A-10-10-3-Q, Alioto oli saanut Brodway –suoran ja Callaghan sijoituksen neljänneksi. Kolmen peliä kesti pitkään, mutta lopulta Alioto pudotti myös Tony G:n, joka sijoittui kolmanneksi.

Päivä oli ollut hyvin pitkä siinä vaiheessa, kun päästiin heads-up –peliin, mutta kun Dario Aliotolla oli 7-kertainen määrä pelimerkkejä Istvan Novakiin verrattuna, näytti siltä, että peli saataisiin pian päätökseen. Peli kesti enää kuusi kättä, kunnes Novak sai tyytyä toiseen sijaan ja 137,280 puntaan. Dario Alioto oli selviytynyt voittajaksi 15 pelatun tunnin jälkeen. Hän voitti ensimmäisen WSOP-rannekkeensa ja pääpalkinnon, £234,390.

Toim. huom.: Lue tarkemmat selostukset finaalipöydän vaiheista ja muista tapahtumista http://fi.pokernews.com/live-reporting/ –sivultamme.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories