888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Kova isku pokerille Norjassa

Kova isku pokerille Norjassa 0001

Pohjoismainen pokeri on taas kokenut vakavan iskun tällä viikolla, kun ilmoitettiin, että Norja saattaa ottaa käyttöön oman versionsa luvattoman internetpelaamisen pakkokeinojen asetuksesta (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act , UIGEA). Norjan kulttuuriministeri Trond Giske suunnittelee kuulemma online-pokerin kieltämistä lakialoitteella, joka muistuttaisi Yhdysvaltain UIGEA:ta.

Tämä on katkera käänne norjalaisille pelaajille, jotka olivat juuri saaneet todistaa, kuinka Annette Obrestad, maailman voittoisin online-turnauspelaaja, voitti World Series of Poker Europe –päätapahtuman. Samassa finaalipöydässä istui myös neljä muuta skandinaavia voittoa tavoittelemassa.

Giske teki selväksi, että hän vastustaa nettipelaamista, joka on hänen näkemyksensä mukaan suuri riski ongelmapelaajille.

Viime vuonna hän yritti kieltää kaikki kolikkoautomaatit Norjassa, ja sen seurauksena norjalaiset peliautomaatit ovat nyt "vähemmän aggressiivisia". Online-pelaaminen on jo kiellettyä Norjassa, mutta laki ei ole käytännössä voimassa. Uudella lakialoitteella estettäisiin norjalaisten IP-osoitteiden pääsy online-pelisivuille ja samalla rajoitettaisiin pankkien ja pelioperaattoreiden välistä rahaliikennettä.

Pohjoismaissa on Euroopan sekavimmat ja epäyhtenäisimmät pokeria koskevat säännökset. Aiemmin tänä vuonna tanskalainen kihlakunnanoikeus antoi päätöksen, jonka mukaan pokeri on taitoon perustuva peli, kun taas Ruotsin hallitus on kiristänyt huomattavasti laitonta pokeria koskevia säädöksiään. Tästä huolimatta pohjoismaiset pokerinpelaajat ovat nousseet todella merkittäviksi tekijöiksi maailmanlaajuisestikin pokerissa, ja Annette Obrestadin voittama ranneke on selvä todistus siitä.

Toim. huom.: Voit pelata online-pokeria laillisesti ja turvallisesti Everest Pokerin sivuilla.

More Stories

Mitä ajattelet nyt?