Olen musiikkimies

Olen musiikkimies 0001

Sanotaan, että musiikki ravitsee sielua, mutta ravitseeko se myös pelipankkia?

Olen jonkinasteinen musiikkifriikki ja kokoelmani on varsin laaja-alainen. Jos nappaat ipodini, vastaan tulvahtavat Al Jolsenin, Slipknotin tai Maija Poppasen sävelet. Joten kun luin ammattilaisnettipelaajien kuuntelevan erilaista musiikkia MTT-turnauksen eri vaiheissa, aloin ajatella asiaa. "Mozart-efekti" on termi, jota käytetään kuvaamaan sitä, kuinka klassisen musiikin soittamisen syntymättömälle lapselle oletetaan tekevän tästä älykkäämmän, ja sen mukaan musiikki vaikuttaa ihmisen psykologiaan. Penn State Universityssä tehty tutkimus osoitti, että kun testattiin kahta opiskelijaryhmää, minkälaisella musiikilla tahansa on positiivinen vaikutus ihmisen mielialaan.

Halusin niin kovin saada edes jotain etua, että järjestin itselleni erityisen "MTT-soittolistan", johon kuului viisikymmentä turnausvoittosävelmää (lista seuraa). Perusstrategiani oli valita pehmeitä balladeja turnauksen alkuvaiheisiin, rokkia ennen rahasijoja ja rentouttavaa musiikkia finaalipöytään.

Alkuun valitsin pehmeää musiikkia, jotta olisin tyyni ja pystyisin keskittymään, enkä kiihtyisi liikaa alkuvaiheissa. On parasta pelata tiukkaa, varmaa pokeria usean pöydän nettiturnauksen alussa. Useimmat pelaavat kätensä liian räväkästi, joten kannattaa olla kärsivällinen ja odottaa tiliä, kunnes kädessä on monsteri.

Turnauksen edetessä tiukka pelityyli ei enää johda paljon mihinkään, ja kun käsiä ei tule, täytyy olla valmis tekemään jotain rohkeampaa nostaaksesi stäkkiäsi ja korvataksesi koko ajan nousevat blindit. Paras hetki on silloin, kun lähestytään rahasijoja. Rahakupla vaikuttaa useimpien pelaajien peliin, tiedostivatpa he sen tai ei, ja he alkavat pelata tiukempaa peliä. Tässä vaiheessa on hyvä hetki käyttää heitä hyväkseen. Uskon, että suurimmalle osalle pelaajista vaikutus ei ole tietoinen, sillä kyse ei ole niinkään rahasta, jonka voi voittaa ensimmäisiltä rahasijoilta, sillä summat ovat yleensä varsin vaatimattomia, vaan kysymys on siitä, että kokee psykologisen tappion, ja tuntee heittäneensä ajan aivan hukkaan. Useimmat pelaajat haluavat menestyä ja pääsemällä rahasijoille he tuntevat saaneensa edes jonkinlaisen palkinnon vaivoistaan. Pelaajista ei ole myöskään mukavaa se, että he tuntevat pelanneensa hyvin, selviytyneensä tuhansista vastustajista eikä heillä parin tunnin päästä ole mitään näyttöä siitä. Ihmiset eivät yksinkertaisesti pidä siitä tunteesta, että ovat kuluttaneet aikaansa turhaan.

Tässä vaiheessa täytyy siis vaihtaa isommalle vaihteelle, eli aggressio on avainsana. Tutkimukset ovat osoittaneet, että rock-musiikki lisää huomattavassa määrin vihamielisyyttä ja vähentää huolehtimisen tunteita. Tämä sopii mainiosti, kun haluaa kerätä rohkeutta siihen, että työntää kaikki merkkinsä keskelle riverissä bluffilla tai menee all-in ennen floppia ryöstääkseen korkeat blindit. Turnauksen tähän vaiheeseen valitsin pari selvää ehdokasta, kuten Slipknot ja System of a Down, samoin kuin erään suosikkiyhtyeeni, Dragonforcen (kuvittele rockia, mutta tuhatta ja sataa).

Rahasijoille päästyä ne, joilla on vain vähän merkkejä jäljellä, tuntevat saavuttaneensa niin paljon kuin pystyvät ja työntävät kaikki merkkinsä peliin holtittomasti, joten siinä vaiheessa on hyvä ottaa rauhallisesti ja odotella parin käden ajan. Kun tämä rahasijoille pääsemisen jälkeinen tiputusten aalto on ohitse, on tarkoitus vaihtaa hieman pienemmälle vaihteelle, mutta säilyttää tietty aggressiivisuus. Olet saavuttanut ensimmäisen tavoitteesi ja saanut ainakin rahasi takaisin, mutta nyt tähtäimessä on voitto. On valittava tarkkaan, missä kohdin kannattaa olla aggressiivinen, ja tähän tarkoitukseen valitsin pop-musiikkia, joka pitää minut pirteänä ja aktiivisena, mutta ei kiihdytä liikaa niin, että tulisin holtittomaksi. Tähän vaiheeseen sopivia helmiä ovat mm. The Kinks – Come Dancing, The Coral – Dreaming of You ja 1910 Fruitgum Company – Simon Says.

Finaalipöydässä pelaan mieluiten varminta pokeria, jos minulla keskikokoinen tai suuri stäkki (tietenkin tämä teoria muuttuu, jos jäljellä on pieni stäkki). Jos selviät helposti blindeista, minusta on parasta antaa parin pelaajan pudottaa toisensa, ennen kuin lähden peliin mukaan. Eniten rahaa saa yleensä kolmesta ensimmäisestä sijasta, joten kannattaa odottaa, että pienen stäkin pelaajat ovat pudonneet ja jäljellä on 5 – 6 pelaajaa, ennen kuin vaihtaa pelityyliä. Tähän vaiheeseen valitsin rentouttavaa musiikkia jännitystä lievittämään finaalipöytään päästyä. Kun jäljellä on enää kolme pelaajaa, sinun täytyy taas ryhtyä aggressiiviseksi; yritä vakiinnuttaa asemasi pöydän päällikkönä ja päätä pudottaa toinen vastustajistasi. Tästä saat voiman tunteen ja psykologisen edun, jota tarvitaan heads-up –pelissä. Kaksi ilmiselvää valintaa heads-up –peliin olivat Pavarottin Nessun Dorma and The Final Bell Bill Conten esittämänä (klassinen teema elokuvasta Rocky). Voidaksesi pelata kuin mestari tarvitset mestarien musiikkia, joten näitä kahta parempia ei olekaan voiton sinetöimiseen.

*(Kokoelmaan on hyvä lisätä hätätapauksien varalle bad beat –raita, jota soitetaan vain silloin, kun kärsit pahanlaisesta peliväsymyksestä. Tähän valitsin Part of That World-sävelmän elokuvasta Pieni Merenneito. Sen kuultuaan kukaan ei voi enää olla vihainen.)

Auttoiko tämä uusi menetelmä minua turnauksissa? Ei ainakaan vielä (tosin olen selviytynyt 19. sijalle 700 pelaajasta, ja päässyt kaksi kertaa rahasijoille viimeisen kahden päivän aikana), mutta kerron teille tuloksista parin viikon kuluttua, sillä kuten sanotaan: Se ei ole ohi ennen kuin lihava nainen laulaa!

Toim. huom.: Lauleskelet koko matkan pankille, kun saat $1000 bonuksenSun Pokerilta.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories