Pokerikirjaesittely: Ghosts at the Table

Pokerikirjaesittely: Ghosts at the Table 0001

Des Wilson palaa tässä kuussa pokerikirjallisuuden maailmaan erittäin suositun

Swimming with the Devilfish -kirjan jatko-osalla, joka syventää tietoja pokerista. Tällä kertaa Wilsonin teos Ghosts at the Table kertoo pokerin historiasta ympäri maailmaa. Siinä hän paljastaa ja valottaa joitain suuria myyttejä pokerimaailmasta.

Kirja alkaa villistä lännestä, ja Des vierailee legendaarisessa Deadwoodin kaupungissa saadakseen selville totuuden yhdestä kuuluisimmista pokeritarinoista. "Oliko Wild Bill Hicockilla todella kädessään ässät ja kasit, kun hänet ammuttiin?" Des ei ole vakuuttunut asiasta.

Kirja etenee nykyaikaisen pokerin alkuvaiheisiin, ja siinä esitellään legendaarisia pelaajia kuten Doyle Brunson, Amarillo Slim ja Benny Binion. Kirjassa kerrotaan lukemattomia tarinoita kiertelevien uhkapelaajien ajasta ja siihen liittyneestä väkivallasta ja turmeluksesta. Nykyiset nettipelaajat voivat vain ihmetellä, kuinka erilaista kaikki oli silloin. Saamme myös lukea joitain nykyaikaan sijoittuvia kertomuksia, kuten tarinan pahamaineisesta rahapelistä, johon osallistuivat kiinteistömiljonääri Andy Beal sekä Corporation ('Yhdistys') -nimellä tunnettu tiimi, johon kuuluivat Phil Ivey, Doyle Brunson ja Jennifer Harman.

Tarina päättyy…loppuun, eli ainakin tällä erää vuoden 2007 Las Vegasiin. Wilson kertoo online-pokerin noususta ja sen on vaikutuksesta WSOP:hen, sekä siitä minkälainen merkitys televisiolla ja kuuluisilla pelaajilla on ollut peliin. Lopuksi hän esittelee joitain seuraavan sukupolven eliittipelaajia.

Ghosts at the Table on todella nautittavaa luettavaa, kuten Wilsonin tasoiselta kirjailijalta voi odottaakin. Itse pidän todella paljon pokerinpelaajista kertovista tarinoista. Vaikka arvioni voi olla hieman puolueellinen, olen sitä mieltä, että kirjasta voivat nauttia nekin, joilla ei ole aavistustakaan siitä onko väri parempi kuin suora, ja mitä bad beat tarkoittaa.

Parasta tässä Desin viimeisimmässä kirjassa on tapa, jolla se on kirjoitettu. Wilson ottaa salapoliisin roolin kirjan alusta loppuun, ja kirja kertoo yhtä paljon hänen omasta matkastaan kuin siinä esitellyistä pokerinpelaajista.

Ghosts at the Table ilmestyy tällä viikolla Englannissa.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories