Aasiassa tapahtuu!

Aasiassa tapahtuu! 0001

Kun Unlawful Internet Gambling Inforcement Act (UIGEA) tuli ensi kertaa pokerimaailman tietoon, arveltiin yleisesti, että lähes koskemattomista Aasian markkinoista tulisi nettipokerioperaattorien turvapaikka. Ennustus alkaa käydä toteen, etenkin kun edellinen viikonloppu todisti, kuinka suuri potentiaali Aasian markkinoilla on.

Ensinnäkin, Kiinan kansantasavallassa järjestetty ensimmäinen pokeriturnaus oli todellinen menestys. Asian Pacific Poker Tour Macao –päätapahtuma pelattiin aivan äskettäin; tähän $2,500 freeze out -turnaukseen osallistui 352 pelaajaa ja jo pelkästään korkeatasoinen finaalipöytä todisti, että pokerilla on tulevaisuutta Kiinan markkinoilla. Joe Hachem, Bertrand Grospellier ja Liz Lieu olivat kaikki mukana taistelemassa lopullisen voittajan Dinh Len kanssa 222,640 dollarin pääpalkinnosta.

Macaossa pelattiin lisäksi erityinen $15,000 high rollers -tapahtuma, jossa oli mukana joitain pokerin suurimpia nimiä. John Juanda, Isabelle Mercier, Barry Greenstein, Scotty Nguyen, Kirk Morrison, Lee Nelson ja Jeff Lisandro tavoittelivat kaikki 368,640 dollarin arvoista ensimmäistä palkintoa, jonka lopulta nappasi nouseva australialainen pokeritähti Eric Assadourian.

Viime viikolla julkaistiin uutinen, että Ipoker –verkon omistaja Playtech aikoo laajentaa toimintaansa Aasian markkinoille. Se on solminut kolmivuotisen sopimuksen, jossa se lupaa toimittaa pokeria ja muita pelaajien välisiä pelejä Aasiaan. Näihin saattaa kuulua myös suosittuja aasialaisia pelejä kuten Do-Di-Zhu ja 13 kortin pokeri. Playtechin johtaja Mor Weizer kertoi Reutersille, että yhtiö uskoo saavansa 4-5 miljoonan dollarin tulot vuonna 2008.

Jotkin nettipokerin muodot ovat sallittuja useilla aasialaisilla lainkäyttöalueilla kuten Filippiineillä, Kambodzhassa, Koreassa, Singaporessa, Japanissa ja Vietnamissa. Kiinan uskotaan myös sallivan nettipokerin APPT:n Macaon tapahtuman jälkeen.

NETeller on myös havainnut Aasian markkinoiden mahdollisuudet, sen jälkeen kun se oli kärsinyt ankarat tappiot menetettyään Amerikan nettipelimarkkinoiden tiliasioinnit. Se onkin jo laajentanut toimintaansa Aasian ja Tyynenmeren alueelle. Myös World Poker Store, joka pyörittää Bar Poker Leagues –liigaa, on myös ilmoittanut olevansa kiinnostunut laajentamaan toimintaansa tälle nopeasti kasvavalle alueelle.

Kukaan ei voi varmuudella sanoa, miten amerikkalaisen peliyhteisön käy tai miten Aasian markkinat tulevat kehittymään. Yksi asia on varmaa: peliteollisuus pyörii yhä, jopa UIGEA:n jälkeen.

Toim. Huom.: Pelaa maailman suurimpia käteispelien fisuja vastaan Full Tilt Pokerissa

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories