Wales brittipokerin keskus – kertoo tutkimus

Wales brittipokerin keskus – kertoo tutkimus 0001

Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan Wales on Iso-Britannian pokerin keskus. Tähän tutkimukseen haastatelluista walesilaisista aikuisista 31 % kertoi pelaavansa pokeria. Jos tätä lukua vertaa englantilaisten 22 %:iin ja skottilaisten 27 %:iin, näyttäisi siltä että Wales voisi hyvinkin olla Iso-Britannian Las Vegas.

Tämä voi olla yllättävä tieto joillekin, varsinkin kun ottaa huomioon, että suurin osa isommista brittiläisistä pokeriturnauksista ja tapahtumapaikoista sijaitsee Englannissa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että Englanti on niin paljon suurempi kuin Wales. Tiedoksi niille, jotka eivät asiaa entuudestaan tunne, Wales on ollut merkittävä tekijä brittipokerille ja sieltä ovat kotoisin mm.:

Dave Colclough

Yksi kaikkien aikojen parhaiten menestyneistä pelaajista UK:ssa ja Euroopassa. Dave 'El Blondie' Colclough on kotoisin Carmarthenista, Etelä-Walesista. Davella on GUKPT –titteli ja hän on päässyt finaalipöytään World Poker Tour ja WSOP –tapahtumissa.

Colclough on alusta asti sijoittunut hyvin Euroopan pokeriranking-tilastoissa, ja tällä hetkellä hän on 6. sijalla. Hän on myös päässyt European Poker Players Hall of Fame -listalle.

Late Night Poker

Kaikkien pokeriohjelmien äiti, Late Night Poker, on luotu ja tuotettu Cardiffissa. Tämä uraauurtava ohjelma oli ensimmäinen, jossa näytettiin pelaajien kortit, jolloin katsojat saivat vilauksen siitä, miten parhaat pokeripelaajat ajattelevat ja pelaavat. Tämä ohjelma ja nettipokerin suosio on tuonut meidät tämänhetkiseen tilanteeseen ja luonut edellytykset nykyiselle pokeriteollisuudelle. Kaikki tämä sai alkunsa uskaliaasta uudesta ohjelmasta, jonka radio- ja tv-yhtiö Presentable kuvasi Cardiffissa.

The Nuts Poker League

Siinä missä tv-pokeri on kiitollisuudenvelassa Late Night Pokerille, pub-pokeri saa jossain määrin kiittää asemastaan Nuts Poker League –sarjaa. Pub-pokeri on varsin uusi pokeriteollisuuden ala, joka on kehittynyt sangen nopeasti vuoden 2005 uhkapeliasetuksen voimaan astumisen jälkeen. Mutta ilman wrexhamilaisen liikemiehen reippaita otteita BBC:n ohjelmassa Dragons Den , se ei olisi ehkä saanut yhtä paljon julkisuutta.

Steve heitti idean 'pisteistä pelaamisesta' lohikäärmeille, jotka lopulta sijoittivat Nuts Poker –liigaan. Nykyisin pub-pokeriliigoja syntyy joka puolelle, ja jokaisella suuremmalla pubiketjulla on oma pokeriliigansa.

Toim. huom.: Haasta pelaajat Walesista ja joka puolelta maailmaa ja saat samalla $50 bonuksen ILMAISEKSI Titan Pokerissa

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories