Saksa aloittaa vuoden 2008 kieltämällä nettipelit

Saksa aloittaa vuoden 2008 kieltämällä nettipelit 0001

Saksan 16 osavaltiosta jo 13 on ratifioinut kaikkea nettipelaamista koskevan laajamittaisen kiellon, jonka on tarkoitus astua voimaan 1. tammikuuta 2008. Aloite kiellosta tehtiin joulukuun puolessa välissä, jolloin kaikissa 16 Saksan osavaltion lainsäädäntöelimessä järjestettiin äänestys kaiken nettipelaamisen sekä pelien välittämisen kieltämisestä.

Bloombergin raportin mukaan Saksan hallituksen puhemies Eric Braum oli ilmoittanut 13 osavaltion ratifioitua kiellon: "Tämä on tarvittava enemmistö, ja uskomme kaikkien muiden liittyvän joukkoon uuden vuoden aattoon mennessä."

Uusi laki kieltää kaiken nettipelaamisen tai vedonlyönti- ja rahapelien välittämisen internetissä, ja erityisesti vedonlyönnin muissa maissa sijaitsevien yhtiöiden välityksellä. Laissa kielletään myös kaikenlainen nettipelaamisen mainostaminen, ja yhden uuden lain säännöksen mukaan Saksan osavaltiot voivat vaatia ISP-palvelun tarjoajia (Internet Service Providers) estämään pääsyn niille sivuille, jotka tarjoavat online-pelipalveluita, sekä estämään rahansiirrot näille sivustoille.

Saa nähdä, miten näille julmille säännöksille käy tulevissa oikeudellisissa taisteluissa. Neljä saksan osavaltiota on jo saanut syytteen Euroopan Unionin tuomioistuimeen, kun itävaltalainen online-vedonvälitysyhtiö bWin jätti kanteen lokakuussa. Toinen eurooppalainen nettiyhtiö, Tipp24, aikoo myös nostaa välittömästi kanteen uusia kieltoja vastaan. Heti Saksan osavaltioiden äänestyksen jälkeen joulukuun 19. päivä antamassaan lausunnossaan Tipp24 ilmoitti, että se piti uusia kieltoja "selvästi lainvastaisina ja on valmis nostamaan syytteen puolustaakseen oikeuksiaan, jos tarpeen". Ne poliitikot, jotka vastustavat Saksan johtavan puolueen ajamaa kannetta, ovat myös ilmoittaneet taistelevansa kieltoa vastaan.

More Stories

Other Stories