PokerNews-profiili: Annette Obrestad

PokerNews-profiili: Annette Obrestad 0001

Jokainen nettipokerin käyttäjänimi kertoo oman tarinansa, ja Annette_15 ei ole mikään poikkeus. Legendan mukaan Annette Obrestad, pienikokoinen ja tummasilmäinen teini-ikäinen pienestä Norjan kaupungista alkoi pelaamaan pokeria 15 vuoden ikäisenä. Entinen kilpakeilaaja näki nettipokerisivuston mainoksen televisiossa ja kiinnostui asiasta. Hän aloitti leikkirahapöydillä ja ilmaisturnauksilla. Loppuen lopuksi Obrestad voitti $9 arvoisen "turnausmerkin" UltimateBet-sivustolla. Hän päätti kuitenkin ottaa palkinnon rahana, alkaen pelaamaan $1 sit-n-go-turnauksia. Obrestad teki yhdeksästä dollarista tuhansia, pelaten pienten panosten SNG-turnauksia ja $5-turnauksia. Varovaisen opettelun ja oikeaoppisen pelitilin hallinnan avulla hän siirty nopeasti suurempiin peleihin, ja alkoi keskittymään nettipokeriturnauksiin joissa on suurimmat sisäänostot - kaikki tämä ja hän ei edes tehnyt talletusta.

Suuremmissa turnauksissa pelaaminen herätti hänet todellisuuteen kun pelin taso parantui ja 'ABC-pokeri' ei enää riittänytkään ammattilaisia vastaan niin kuin se oli tehnyt pienemmissä peleissä. Sulautuminen ja menestyminen korkeammalla tasolla vaati Annettelta lisää aggressiivisuutta ja oman pelin tutkimista. Mitä hän ikinä tekikään, se toimi ja hän alkoi voittamaan nettiturnauksia joihin kuului mm. monia voittoja PokerStars $100 re-buy-turnauksissa. Hänen suurin voittonsa netissä oli kuitenkin Full Tiltin $500,000-takuupottiturnaus viime elokuussa, jossa hän voitti yli $117,000.

Nettivoiton jälkeen Obrestad matkusti Lontooseen syyskuussa pelaamaan ensimmäisen kerran järjestettävää World Series of Poker Europe-turnausta. Vaikka Annettella olisi vielä kaksi vuotta aikaa ennen kuin hä voisi laillisesti pelata Yhdysvalloissa, hän saa ikänsä puolesta pelata Euroopan maaperällä. £10,000 WSOPE-pääturnaus, jossa Obrestad esitti taitavaa agressiota ja vaistomaista peliä, pelasi mallikasta pokeria viikon pituisen turnauksen ajan. Aikaisin aamulla, 17. syyskuuta 2007, vain kaksi päivää ennen kuin Obrestad täyttäisi 19 vuotta, hän voitti John Tabatabain heads-up-tilanteessa voittaen WSOPE-pääturnauksen ja £1,000,000. Hänestä tuli nuorin WSOP-rannekevoittaja historiassa, nuorin WSOP-pääturnauksen voittaja historiassa, ensimmäinen WSOP-pääturnauksen naismestari ja kaikkien aikojen parhaiten ansainnut naispelaaja WSOP:ssa... kaikki tämä yhdessä illassa. Lisäksi, Annette tiputti turnauksesta joitakin pokerin menestyneimpiä naisia, kuten Annie Duke, Jennifer Harman ja Beth Shak.

Vain kuusi viikkoa sen jälkeen kun hän oli rikkonut nuo kaikki ennätykset, Obrestad pelasi European Poker Tour-osakilpailun Dublinissa ja pääsi taas finaalipöytään. Tällä kertaa hänen oli kuitenkin tyytyminen toiseen sijaan, ansaiten lähes €300,000. Hänen suorituksensa Dublinissa tarkoitti sitä, että Annetten 2007 liveturnausvoitot ovat $2,469,453.

Kun hän ei ole kiertämässä EPT:tä, Annette Obrestad asuu Stavangerissa, Norjassa äitinsä kansa. Hän toivoo voivansa ostaa molemmille uuden talon pian voitoillaan. Hän on myös Betfair.com-sivuston sponsoroima.

More Stories

Other Stories