Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin Turun Sanomissa

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin Turun Sanomissa 0001

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin kertoo Turun Sanomien haastattelussa rahapeleistä ja nettipokerista.

Hän sanoo suomalaisen rahapelijärjestelmän säilyvän Hallitusohjelman velvoittamana, mutta uudistuksia tullaan tekemään. Yksi näistä olisi mm. rahapelien ikärajan nostaminen 15:sta 18 vuoteen.

Nettipokeria ajatellen Wallinilla löytyy ideoita. Hänen mukaansa nettipelaamisen kehitys on luonnollista, koska internet tekee pelaamisen rajattomaksi. Suomessa on hänen mukaansa jo kymmeniä tuhansia nettipokerin pelaajia, jotka arvion mukaan käyttävät jopa yli 100 miljoonaa euroa pelaamiseen vuodessa. Hän tarjoaa kotimaista vaihtoehtoa nettipokerille, ja esittää että pelaajat rekisteröitäisiin sähköisellä tunnistusjärjestelmällä ja heille tarjotaan ohjeita ongelmapelaamisen välttämiseen.

Voiko nettipokeria kohta pelata Veikkauksellakin? Asia on artikkelin mukaan parhaillaan rahapelityöryhmässä. Välimietintö tullaan tekemään alkukesästä, ja sen pitäisi valmistua loppuvuodesta. Nettipokeripelit Suomessa voivat avautua "hyvinkin tällä vaalikaudella" Wallinin mukaan, mahdollisesti siis ensi vuonna. Pelien avaamiseen ei ilmeisesti tarvitse lainmuutoksia. RAY (Raha-automaattiyhdistys) ei tarjoa nettipokeripelejä vaikka voisikin, ja Veikkaus taas todennäköisesti haluaisi näin tehdä mutta heidän toimilupansa ei sitä salli.

Everest Poker tarjoaa pelejä myös suomenkielellä. Muista käyttää $200-talletusbonuksemme.

Mitä ajattelet nyt?

Register to leave a comment

More Stories

Other Stories