Las Vegasin pelituotto loivassa laskussa

Las Vegasin pelituotto loivassa laskussa 0001

Nevadan kuukausittaisia peliteollisuuden lukuja odotettiin tavanomaista jännittyneempinä. Viime kuussa julkaistut toukokuun tuottotilastot olivat toiseksi huonoimmat kymmeneen vuoteen. Toukokuun pelituotot olivat laskeneet 15 % koko osavaltiossa, kun taas Strip ja koko Clark County olivat kokeneet yli 16 % pudotuksen. Subprime-kriisi oli ollut erityisen ankara isku Las Vegasille, mutta paikallisen talouden selkärangan, pelituoton, lasku oli vielä suurempi uhka taloudelle.

Niinpä oli suuri helpotus, kun kesäkuun pelitulot Clark Countyssa olivat nousseet 2 % verrattuna vuoden 2007 kesäkuuhun. Stripin tuotto oli edelleenkin laskenut, mutta vain 3 %, mikä oli aivan toista kuin toukokuun kaksinumeroinen tiputus. Kuukausiraportissa oli joitain valopilkkujakin, sillä Keskikaupungilla oli nousua 10 %, Las Vegasin pohjoisosissa 41 % ja Boulder Stripillä 25 %. Kaiken kaikkiaan osavaltion pelituotto oli laskenut 1,1 %.

Kesäkuun luvut olivat samalla tilivuoden päätösluvut. Vaikka tästä vuodesta ennustettiin erittäin vaikeaa peliteollisuudelle ja erityisesti Las Vegasille, osavaltion pelituotot laskivat vain 1,87 %. Stripin tulos tilivuoden päättyessä oli 1,5 % miinuksella ja Clark Countyn tulos oli laskenut 1,4 %.

Viime kuussa ennustimme, että kesäkuu voisi tuoda helpotusta Las Vegasille, kun World Series of Poker järjestettäisiin kaupungissa. Tämä varmasti auttoikin kääntämään kaksinumeroiset tappioluvut nousuun. Mutta tulevaisuuden näkymät Nevadan peliteollisuudelle paranevat pysyvästi vasta, kun polttoaineen hinta laskee ja Yhdysvaltain teollisuus elpyy.

Mitä ajattelet nyt?

Register to leave a comment

More Stories

Other Stories