Power Hold 'em Strategy, kirjoittajina Daniel Negreanu ja kumppanit

Power Hold 'em Strategy, kirjoittajina Daniel Negreanu ja kumppanit 0001

Ei ole tarpeen edes mainita, että odotukset olivat tämän kirjan suhteen hyvin korkealla jo ennen lukemista. Poker Hold'em Strategy –teoksesta voisi hyvinkin tulla Super Systems II:n seuraaja. Näin jälkikäteen ajatellen – ja olisin voinut tietää sen heti kättelyssä – nämä odotukset eivät perustuneet mihinkään todelliseen tietoon.

Super Systemsissä käsitellään useita eri pokerin lajeja kuten 7-Card Stud Hi Low draw, kun taas Power Hold'em Strategy käsittelee pelkästään No Limit Texas Hold'emia.

Kirja käsittelee useita eri aiheita ja jokaisessa luvussa on sille juuri sopiva kirjoittaja.

Luvut ja kirjoittajat

Big-Bet No Limit Hold 'em, a strategy for novice tournament players, Evelyn Ng (sivut 25-77)

Winning at high limit cashgames, Todd Brunson (sivut 79-136)

Playing No Limit Hold 'em online , Erick Lindgren (sivut. 139-183)

Short handed online No Limit cash games , Paul Wasicka (sivut 185-216)

Mixing it up, David Williams (sivut 217–284)

Small Ball, Daniel Negreanu (sivut 287-478)

Sisältö

Kun aloin lukea kirjaa, olin aika pettynyt. Kirjan alussa on Evelyn Ng'n kirjoittama osuus. Hän kuvailee järjestelmää, jonka hän oppi Negreanulta joitain vuosia sitten, kun hänen täytyi pelata No Limit Hold'em –turnauksessa eikä hän ollut tehnyt sitä koskaan aiemmin. Tämä kertoo jo aika paljon siitä, minkä tasoisille pelaajille hän kirjoittaa. Tämän strategian pääkohdat ovat: pelaa vain parhailla käsillä, mutta jos pelaat niillä, pelaa aggressiivisesti. Kun M putoaa, pelaat enemmän käsiä, mutta silloinkin aggressiivisesti. Kuulostaako tutulta? Totta kai. Tätä taktiikkaa käsitellään paremmin ja perusteellisemmin Kill Phil –kirjoissa. Kaiken kaikkiaan, tämän osuuden voi huoletta poistaa kirjan seuraavasta painoksesta.

Saman voi sanoa Todd Brunsonin osuudesta. Sillä ei ole muuta virkaa, kuin että se kasvattaa Toddin pankkitiliä. Otsikon perusteella tämän luvun olisi pitänyt olla kirjan huippukohta. High stakes –rahapelit. Olisi luullut, että luvussa kerrottaisiin siitä, miten maailman parhaat pelaajat kynivät rikkaan kaverin pelipöydässä. Mutta ei, ei sanaakaan siitä. Tämänkin luvun voi huoletta poistaa kirjasta.

Vasta Erick Lindgrenin kirjoittamassa luvussa aletaan päästä asiaan. Erick kertoo nettipelaamisesta ja antaa siitä hyödyllisiä neuvoja. Hän kertoo netissä saatavista tellseistä ja panostuskuvioista ja minun mielestäni jo yksinomaan tämän luvun takia tämä kirja kannattaa hankkia. Myös short stack –turnauksia koskeva strategiaosuus on erittäin hyvä. Minä pidin siitä, että hän kiinnitti huomiota pienellä pinolla pelaaviin. Itseäni aina naurattaa kun kuulen jonkun sanovan "Pienellä pinolla pelaavat ovat maailman pahin asia" tai jotain vastaavaa. Lindgrenille he eivät ole mikään ongelma, vaan hän kuvailee hienosti pienellä pinolla pelaamisen strategiaa ja kuinka puolustautua sitä vastaan.

Paul Wasickan kirjoittama osuus on hieman vähemmän vaikuttava, mutta vain hieman. Wasicka vastaa short handed –osuudesta ja tekee sen hyvin. Kaikkihan me tiedämme, että Wasicka osaa pelata pokeria, mutta en tiennyt että hän osaa myös kirjoittaa. Paul kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja kuvailee useita vaihtoehtoja eri tilanteisiin. Myös Wasicka puhuu netissä saatavista tellseistä luvussaan, mutta se ei mielestäni mene päällekkäin Lindgrenin luvun kanssa, vaan toimii pikemminkin lisäyksenä. Luvun loppupuolella hän käsittelee aiheita kuten "Kolmosten floppaaminen", "Squeezing", "pienet taskuparit" jne. Wasickan osuus ei missään tapauksessa ollut pettymys.

Eikä ollut David Williamsinkaan osuus. Luvussa "Mixing it up", hän kuvailee tilanteita tavalla, jota voisi odottaa Dan Harringtonilta. Käsi kädeltä lukija pääsee tutustumaan David Williamsin ajatusprosesseihin. Kaksi tämän luvun parasta osiota olivat 'Understanding your image" ja "bluffing concepts".

Loput kirjasta (noin130 sivua) on varattu itse mestarille. Small Ball -pokeri, kirjoittajana Daniel Negreanu. Suosittelen tätä kirjaa teille, jotka haluatte viettää yön oppiaksenne uuden käsitteen, jota voi käyttää koko lopun pokeriuran ajan. Tässä luvussa käsitellään hyvin yksityiskohtaisesti Small Ball –pokerin takana olevaa teoriaa ja Negreanu kuvailee todella hyvin pelin eri vaiheita. Nautin todella tämän Negreanun luvun lukemisesta.

Power Hold 'em Strategy, kirjoittajina Daniel Negreanu ja kumppanit 101

Kirjan nimi: Power Holdem Strategy

Kirjoittaja: Daniel Negreanu

Sivuja: 518

Kustantaja: Cardoza Publishing

Kieli: Englanti

ISBN: 1-58042-204-7

Lopullinen arvioni onkin sen takia hyvin myönteinen. Vaikka alku olikin mielestäni varsinainen pettymys, kirjan loppuosa vastaa hyvin korkeita odotuksia. Kirjan esipuheessa kustantaja väittää, että tämä kirja kuuluu hänen henkilökohtaisella suosikkilistallaan kolmen parhaan joukkoon, ja itse olen aivan samaa mieltä. Tämän kirjan pitäisi kuulua jokaiseen pokerikirjojen kokoelmaan.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories