David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos

David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 0001

Tällä kertaa esittelyssä on David Sklanskyn 'Tournament Poker for Advanced Players', ja liikaa sisältöä paljastamatta voi sanoa, että kirja on todella nimensä veroinen. Kuten voi päätellä, tämä kirja ei ole tarkoitettu aivan aloittelijoille, vaan pikemminkin jo jonkin aikaa pelanneille.

Kirjassaan David Sklansky antaa meille oppitunnin turnauspokerista. Laajennettu laitos on päivitetty versio, jossa on yli 100 sivua uutta aineistoa alkuperäiseen kirjaan verrattuna. Näissä 100 sivussa keskitytään yksinomaan No Limit Hold'em –peliin, josta on tullut hyvin suosittu turnauspeli alkuperäisen kirjan ilmestymisen jälkeen.

David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 101

Sivuja: 346 Tekijä: David Sklansky

Kustantaja: Two Plus Two Publishing (2007)

ISBN10: 1-880-685-41-9

ISBN13: 978-1-880-685-41-8

Rakenne ja sisältö

Monet varmasti tietävätkin, että turnauspelit ja rahapelit ovat kaksi aivan eri peliä, mutta kuinka erilaisia ne ovat, käy ilmi tämän kirjan myötä. Parissa ensimmäisessä luvussa Sklansky käsittelee turnauspokeria yleisemmin keskittymättä erityisesti mihinkään tiettyyn pokerin lajiin. Useimpia hänen oivalluksistaan voidaan soveltaa sekä stud -, draw – kuin myös hold'em -pokeriin. Näissä alkuluvuissa esiintyy ensimmäisen kerran myös käsite 'GAP', joka on tekijän mukaan erittäin tärkeä tekijä pokeriturnauksissa. 'GAP' – tarvitset paremman käden maksaaksesi korotuksen kuin korottaaksesi itse - on yksi kirjan keskeisistä käsitteistä.

Tämän jälkeen esitellään erilaisia pokeriturnauksissa tärkeitä elementtejä, ja se avaa lukijalle aivan uuden maailman. Pelimerkkien arvon alenemisen merkitys sekä se, ettei ole tietoinen keskimääräisestä stäkkikoosta turnauksen tietyissä vaiheissa, ovat käsitteitä, jotka saattavat muuttaa käsityksesi turnauspokerista.

David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 102

Sklanskylle tyypilliseen tapaan useimmat tämän kirjan käsitteistä perustellaan matemaattisilla laskelmilla. Ei kuitenkaan kannata huolestua, vaikkei matematiikka olisi vahvimpia puoliasi, sillä vaikket ymmärtäisikään matemaattisia hienouksia, käsitteet on selitetty hyvin selkeästi. Sklansky tarjoaa kaikista käsitteistä esimerkkejä, joiden avulla hän saa selvitettyä, mistä on kyse.

Kirjan keskivaiheilla löytyy käsivisa-osio, kuten kaikista 2+2 –kustantamon kirjoista. Näissä kysymyksissä käsitellään pokerin eri variaatioita ja ne auttavat kehittämään ymmärrystäsi turnauspokerista. Testiosion jälkeen on vuorossa uusi lisätty osa, joka käsittelee No Limit Hold'em -turnauksia. Koska No Limit Hold'em –turnauksista on tullut huomattavasti suositumpia kirjan ensimmäisen painoksen ilmestymisen jälkeen, Sklansky päätti lisätä kirjaan tämän osion, johon sisältyy aika tavalla uutta tietoa.

Kirjan loppupuolella Sklansky tarkastelee paria muuta turnauspokerin osa-aluetta, kuten sopimusten tekemistä finaalipöydässä tai sivuvetoja siitä, kuka kestää pisimpään mukana turnauksessa.

Kirjan lopusta löytyy yhteenveto kirjan sisältöön FAQ-kysymysten ja niiden vastausten muodossa. Tämä viimeinen osio on todella hyödyllinen, jos haluaa nähdä miten hyvin on ymmärtänyt kirjassa esitellyt käsitteet.

Kirjoitustyyli, ulkoasu ja arvio

Teos on kirjoitettu hyvin asiapitoiseen tyyliin kuten muutkin 2+2 –kirjat. Tekstin lomassa on kuitenkin useita selkeitä esimerkkejä, joilla tekijä pyrkii valottamaan tiettyjä tilanteita. Yhdessä esimerkissä Sklansky kertoo siitä, kuinka häntä pyydettiin valmentamaan rikkaan liikemiehen tytär WSOP-tapahtumaan yhdessä viikossa, vaikkei tytär ollut eläissään pelannut ensimmäistäkään kättä pokeria. Yhdessä viikossa Sklansky opetti tytölle strategian, joka perustuu pelkästään push or fold preflop eli lyö all-in tai kippaa ennen floppia –peliin. Tämä on yksi äärimmäisistä esimerkeistä, joka osoittaa kuinka voi varsin helposti voittaa taidoissaan olevat puutteet.

Kuten jo aiemmin tuli mainittua, Sklansky käsittelee turnauspelin eri puolia varsin matemaattisesti, mutta kirjan teoriat on helppo ymmärtää, vaikkei olisikaan mikään matematiikkanero. Sklansky käyttää laskelmia kirjassaan tukemaan ja vahvistamaan näkemyksiään, mutta matematiikka ei ole pääasia missään luvussa.

Ulkoasu on hyvin asiallinen ja harmaa. Ainoastaan sisältöön liittyvät taulukot ja piirrokset elävöittävät tekstiä paikka paikoin.

David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 103

'Harrington on Hold'em' -teosta pidetään yleisesti tärkeimpänä turnauspokerin ohjekirjana, mutta minun mielestäni kaikkien turnauspokeriin vakavasti suhtautuvien pelaajien pitäisi hankkia tämä kirja kokoelmiinsa. Kirjassa on niin paljon hyödyllistä tietoa, että jo se oikeuttaa kirjan hinnan, ja jos kaikki sujuu hyvin, kirja auttaa hankkimaan siihen käytetyt rahat takaisin tuota pikaa. Kirjan luettuasi ymmärrät pelin eri vaiheet ja sinun pitäisi pystyä päättämään, mikä on paras tapa pelata kussakin turnauksen vaiheessa. Tämä kirja tekee sinusta ehdottomasti paremman pelaajan ja muuttaa koko näkemyksesi turnauspokerista.

David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 104
David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 105
David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 106
David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 107
David Sklansky - Tournament Poker for Advanced Players, laajennettu laitos 108

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories