Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide

Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 0001

Tällä kertaa esittelyssä on Barry Greensteinin kirja 'Ace on the River: An Advanced Poker Guide'. Valitsin tämän kirjan jokin aika sitten katsottuani WPT:n kutsuturnauserikoislähetyksen – Poker by the Book, Chapter II. Tähän jaksoon osallistujiksi oli kutsuttu 6 maailman parhaimpiin kuuluvaa pokerinpelaajaa, jotka olivat kaikki myös kirjoittaneet pokerikirjan.

Parhaan pokerikirjailijan tittelistä olivat kilpailemassa Johnny Chan, Daniel Negreanu, Dan Harrington, Barry Greenstein, Antonio Esfandiari ja Tom McEvoy. Päätin valita esiteltäväksi tapahtuman voittajan kirjan ja aloin jo hieman huolestua, kun finaalin heads-up -pelissä vastakkain olivat Tom McEvoy ja Barry Greenstein. Jos McEvoy voittaisi, minun pitäisi valita yksi hänen kirjoittamistaan 12 kirjasta, kun taas Greenstein on kirjoittanut vasta yhden kirjan siihen mennessä.

Loppujen lopuksi voiton vei Greenstein, ja uskokaa täi älkää, viimeisessä kädessä viimeisenä korttina oli ässä riverissä.

Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 101

Kirjan nimi: Ace on the River: An Advanced Poker Guide

Tekijä: Barry Greenstein

Sivuja: 299

Kustantaja: Last Knight Publishing Company

Kieli: Englanti

ISBN-10: 0972044221

ISBN-13: 9780972044226

Taustaa kirjalle

Vuonna 2003 Doyle Brunson otti yhteyttä Barry Greensteiniin ja pyysi tätä kirjoittamaan luvun uuteen kirjaansa Super System II. Barry ryhtyi hommiin ja uppoutui niin tyystin tuon luvun kirjoittamiseen, että pari turnausta jäi häneltä väliin tuona aikana.

Hänen osuudestaan tuli lopulta niin laaja, että toimittaessaan sitä Brunsonille Barry kysyi mitkä osat pitäisi poistaa. "Ei mitään" oli Brunsonin selkeä vastaus ja niin Barryn oma kirja oli syntynyt. Barry pyysi Doylea kirjoittamaan esipuheen kirjaansa ja Doyle suostui. Tuloksena oli 'Ace on the River'.

Barry antaa nimikirjoituksella varustetun kopion kirjasta jokaiselle pelaajalle, joka pudottaa hänet turnauksesta. Barryn ja Daniel Negreanun netissä pelaaman heads-up –pelin aikana Negreanu sanoi Barrylle, että tämä voisi lähettää kirjan hänelle postissa, jos Negreanu sattuisi voittamaan turnauksen. Barry päätti ratkaista tilanteen helpolla tavalla ja voitti lopulta heads-up -pelin.

Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 102

Kirjan rakenne ja sisältö: Edistynyt pokeriopas?

Kun kirjan alaotsikkona on 'An Advanced Poker Guide', Edistynyt pokeriopas, voisi olettaa, että kirjassa käsitellään pokeristrategioita. Vaikka kirjassa on joitakin pelitilanteita, jotka käsitellään ja analysoidaan, 'Ace on the River' ei ole pääasiassa mikään strategiakirja. Greenstein on yrittänyt kertoa yksityiskohtaisesti kaikesta pokeriin liittyvästä, ja siinä hän on onnistunut mainiosti.

Kirja on jaettu neljään osaan ja siinä on yhteensä 27 lukua. Ensimmäiset neljä lukua kertovat pokerimaailmasta ja siitä kuinka Greenstein päätyi osaksi sitä. Hän kuvailee erilaisia henkilötyyppejä, joita pokerissa voi kohdata ja yksi luku on omistettu amerikkalaisissa pelipaikoissa vallitseville taikauskoisille käsityksillä.

Toisessa osassa on luku, joka käsittelee pokerietikettiä. Tarjolla on lista kysymyksiä, joihin vastaamalla voit selvittää, onko sinulla pokerinpelaajalle sopiva mielenlaatu. Vastattavana on kysymyksiä kuten 'Jos auto kiilaa sinut moottoritiellä, alatko haukkua kuljettajaa? ' ja. 'Yritätkö voittaa jokaisen väittelyn?', jonka jälkeen Greenstein kertoo mikä on oikea tapa reagoida tilanteissa ja liittää nämä vastaukset sitten esimerkkitilanteisiin pokerin maailmasta.

Kirjan tästä osasta lukija löytää useita hyviä neuvoja siitä, miten tulla paremmaksi pokerinpelaajaksi, ei pokeritilanteita analysoimalla kuten yleensä on tapana, vaan antamalla kaikenlaisia pokeriin liittyviä neuvoja. Kaikkea mahdollista siitä, miten valita mitä limiitteja pelaisi aina siihen miten pitää seksielämä kunnossa luvussa 'Poker and Sexuality'. Kyllä, luitte aivan oikein; Barry Greenstein käsittelee todellakin kaikkia osa-alueita, joiden avulla voit kehittyä paremmaksi pokerinpelaajaksi.

Kolmas osa on hieman perinteisempi ja siinä käsitellään erilaisia pokeriteorioita ja tarjotaan neuvoja sellaisille pelaajille, jotka ovat siirtyneet yksinkertaisesta peruspokerista seuraavalle tasolla. Barry kuvaa erilaisten limiittitasojen eroja sekä rahapelien ja turnauksien valtavia eroja.

Kolmannen osan loppupuolelle Barry on valinnut pari mielenkiintoista avainkättä World Poker Tour- ja World Series –tapahtumista sekä muista isoista televisioiduista turnauksista. Barry kertoo pelipäätöksistään, siitä millaisia tilanteita olisi tullut eteen, jos hän olisi pelannut toisin ja siitä mikä olisi ollut paras mahdollinen tapa toimia.

Viimeisessä osassa on taulukoita erilaisista outeista, käsien välisistä suhteista sekä muista Hold'em -pokerissa hyödyllisistä työvälineistä.

Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 103

Kirjoitustyyli, ulkoasu ja arvio

Koko teos on kirjoitettu hyvin innostuneeseen tyyliin, mikä on ehdottoman tärkeää tällaisille kirjoille. 'Ace on the River' –kirjaa lukiessa ei voi kuin hämmästellä, mitä kaikkea Barry Greenstein on kokenut. Kaikissa luvuissa on runsaasti anekdootteja sekä kauniita kuvia. Jokaista Greensteinin antamaa neuvoa valaistaan sopivalla esimerkillä hänen omasta elämästään.

Kirjoitustyyli sopii hyvin kirjan sisältöön, joten kirjan jokaista osaa on kiinnostavaa lukea. Kirjassa olevat kuvat eivät aina liity suoraan tekstiin, mutta kuvat ovat tyylikkäitä ja elävöittävät kirjaa mukavasti.

Barryn kuvaamat pelitilanteet ja todennäköisyystaulukot ovat hyvin käteviä, mutta niiden takia kirjaa ei kannata hankkia. Jos haluat kirjan, jossa on hauskoja kertomuksia ja käytännöllisiä vinkkejä ammattipelaajille, 'Ace on the River' on juuri oikea kirja sinulle.

Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 104
Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 105
Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 106
Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 107
Kirjaesittely: Barry Greenstein – Ace on the River: An Advanced Poker Guide 108

Arvoitus: Kirjassaan Barry kuvaa Hold'em –tilanteen, jossa pelaajalla on voittava käsi turnissa, mutta ei ole olemassa yhtään river-korttia, jolla hän voisi voittaa käden. Eli jos peli lopetettaisiin turniin, eikä riveriä pelattaisi, pelaaja voittaisi käden, mutta kun peliin otetaan river-kortti, pelaajalla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa koko pottia. Mainetta ja kunniaa on luvassa sille, joka ratkaisee tilanteen ensimmäisenä. Onnea!

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories