Kirjaesittely: Arnold Snyder - The Poker Tournament Formula

Kirjaesittely: Arnold Snyder - The Poker Tournament Formula 0001

Minulla on tapana sijoittaa pokerinpelaajat mielessäni jompaankumpaan kahdesta ryhmästä – joko rahapelaajiin tai turnauspelaajiin. Tietysti voi mennä tarkempiinkin yksityiskohtiin, mutta tämä jaottelu riittää 95 % pelaajista. Rahapelien pelaajille on aina ollut tarjolla runsaasti pokerikirjoja, vaikka useimmat niistä keskittyivätkin Limit Hold'emiin No Limit Hold'emin sijasta. Ainoita kunnollisia teoksia turnauspelaajille olivat David Sklanskyn kirjat, kunnes vuonna 2005 julkaistiin turnauspokerin "raamattu", Harrington -sarja. 'M':stä tuli silloin yleisesti tunnettu käsite ja kirjan luettuaan pelaajat ymmärsivät, että turnauksissa on tietyssä pisteessä push/fold -vaihe.

Toinen pelkästään turnauspokeriin keskittyvä kirja on Arnold Snyderin "The Poker Tournament Formula". Snyder on entinen ammattipelaaja, joka omien sanojensa mukaan teki omaisuutensa blackjack-pöydissä ennen kuin siirtyi pokeriin muutama vuosi sitten.

Käsitellään tärkein asia ensimmäiseksi: Kyllä, tämä kirja kannattaa tilata! Olen itse aivan innoissani tästä Arnold Snyderin kirjasta. Siinä ei pelkästään toistella Harringtonin tekstiä, vaan kirjassa on aivan oma näkemys turnauspokerista. Lisäksi tässä kirjassa keskitytään myös "tavallisille" pelaajille tarkoitettuihin turnauksiin, ei pelkästään WSOP- tai EPT –tapahtumiin, joilla on omat erityisrakenteensa. Nettipokerihuoneiden erilaiset turnaukset muodostavat tämän kirjan keskeisen osan. Tämä käy selväksi jo aivan kirjan alussa, kun Snyder puhuu "Odottelupeleistä ja metsästyspeleistä ". Tämä kirja esittelee ehdottomasti uuden tavan lähestyä turnauspokeria.

Yksi tärkeimmistä eroista Snyderin ja Harringtonin välillä on turnauksen rakenteelle annettu merkitys. Harringtonin pelissä tärkeimmässä asemassa on hänen 'M'-käsitteensä, kun taas Snyder keskittyy enemmänkin turnauksen rakenteeseen. Harringtonin mukaan turnauksen alkuvaihe on miinakenttä, jonka halki täytyy selviytyä jollain tavoin. Snyder taas yrittää käyttää tämän alkuvaiheen kerätäkseen pelimerkkejä, joita sitten käytetään aseena myöhemmillä tasoilla.

Kirjassa esitellään useita peruskäsitteitä, joten kirja on todella hyödyllinen varsinkin aloitteleville pokeripelaajille. Haittapuolena tästä on se, että edistyneempien pelaajien täytyy ehkä harpata useiden sivujen yli, ennen kuin löytävät jotain uutta.

Kirjan rakenne

Osa 1 Uusi lähestymistapa

1. Odottelupelit ja metsästyspelit

2. Miten pelaat Texas Hold'emia

3. Kärsivällisyystekijä

Osa 2 Strategiat

4. Tutustu Kivi, sakset, paperi -aseisiin

5. Perusstrategia positiolle

6. Korttistrategia 1: Kädet ja pelipäätökset

7. Korttistrategia 2: Outit ja oddsit

8. Pelaajatyypit

9. Pelimerkkistrategia

10. Re-buyt ja Add-onit

Osa 3 Yksityiskohtaiset vinkit (17 lukua)

Osa 4 Tämän kirjan tärkeimmät luvut, jos haluat tehdä rahaa

28. Kuinka paljon rahaa tarvitset

29. Miten pelaajien määrä vaikuttaa turnausnopeuteen

Yhteensä kirjassa on 30 lukua, ja yksi niistä ansaitsee erityistä huomiota (luku 10). Snyder on yksi niistä harvoista pokerikirjailijoista, joiden teoksista löytyy oma luku re-buy -turnauksille. Niiden teistä, jotka uskotte, että on +EV mennä all-in joka kädellä re-buy –vaiheen aikana ("Minunhan täytyy kasvattaa stäkkiä "), täytyy ehdottomasti lukea tämä luku!

Kaiken kaikkiaan, voin ehdottomasti suositella tätä kirjaa. Se tuo esille uusia kiinnostavia käsitteitä turnauspokerista. Kirjassa käsitellään myös perusstrategioita, ja erityisen kiinnostavaksi kirjan tekee se, että sitä voi soveltaa myös keskivertopeleihin netissä. Jos ollaan aivan rehellisiä, emme me kaikki päädy pelaamaan WSOP:n päätapahtuman kolmannelle tasolle, ja Snyder on oikeassa ottaessaan tämän huomioon.

Tämä kirja pitäisi ehdottomasti löytyä jokaisen pokeriturnaukset vakavasti ottavan pelaajan hyllystä.

Kirjan nimi: The Poker Tournament Formula

Kirjaesittely: Arnold Snyder - The Poker Tournament Formula 101

Tekijä: Arnold Snyder

Kustantaja: Cardoza Publishing

Kieli: Englanti

ISBN-13: 978-1-5804-2203-1

Julkaistu: Kesäkuussa 2006

Sivuja: 368

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories