2009 WSOP: Ville Wahlbeck voittaa WSOP-rannekkeen ensimmäisenä suomalaisena

2009 WSOP: Ville Wahlbeck voittaa WSOP-rannekkeen ensimmäisenä suomalaisena 0001

Kolmen ankaran pelipäivän ja 193 pudotuksen jälkeen Suomen 33-vuotias Ville Wahlbeck oli viimeisenä pelaajana jäljellä World Series of Poker –tapahtuman jälkeisessä hullunmyllyssä. Yhden viikon aikana Wahlbeck oli selvinnyt kolmanneksi $10,000 World Championship Stud –tapahtumassa ja sen jälkeen päihittänyt toisen todella kovatasoisen joukon tapahtumassa 12, $10,000 World Championship Mixed ja vienyt $492,375 pääpalkinnon sekä ensimmäisen WSOP -rannekkeensa. Wahlbeck siirtyi finaalipöydän alkaessa johtoon, menetti asemansa David Chiulle, anasti johdon itselleen heads-up -pelin kuluessa, päihitti lopulta Chiun ja voitti ensimmäisenä suomalaisena pelaajana WSOP-rannekkeen.

Päivän 3 alussa oli jäljellä 20 pelaajaa, monet heistä pokerin tunnetuimpia nimiä. Näiden 20 joukko alkoi kuitenkin pikku hiljaa huveta, ensimmäisenä lähtövuorossa "Miami" John Cernuto (20. sija, $16,649). Pian sen jälkeen Doyle Brunson pudotti Matt Hawrilenkon 19. sijalla ($16,649), jonka jälkeen Michael Binger pudotti Soheil Shamseddinin 18. sijalla Omaha hi/lo –kädessä. Myös Eric Froehlich sai lähtöpassit 17. sijalla ($16,649) Omaha-kierroksella, pudottajana Huck Seed, jonka jälkeen pelaajat tiivistettin kahteen pöytään.

Michael Binger sai suunnata kassalle seuraavaksi (16. sija $21,357) Todd Brunsonin käsittelyn jälkeen. Doyle Brunson ei tällä kertaa yltänyt Phil Hellmuthin nimissä olevaan 11 rannekkeeseen. Brunson ja Scott Dorin menisivät molemmat all in ennen floppia, Brunsonilla taskurouvat ja Dorinilla{a-Spades}{q-Spades}. Ensimmäisenä pakasta nousi{a-Hearts}ja kun rouvaa ei kuulunut, Brunson putosi 15. sijalla ($21,357). Myöhemmin hän kirjoitti Twitter –syötteessään masentuneensa tuosta pudotuksesta niin, että "Menin ostamaan itselleni uuden platinanvärisen Escaladen."

Väki väheni kun ilta eteni, seuraavaksi lähteä saivat Adam Friedman (14. sija, $27,719), Brian Powell (13. sija, $27,719), Aurangzeb "Ozzy87" Sheikh (12. sija, $34,958) ja Joe Serock (11.sija, $34,958). Kun Roman Yitzhaki putosi 10. sijalla ($42,818) hold'em -kierroksella, oli finaalipöydän kupla käsillä. Kupla puhkesikin pian, kun Allie Prescott passitettiin katsomoon 9. sijalla ($42,818) razz -kierroksella.

Nuorempi Brunson selvisi vanhempaa seitsemän sijaa pidemmälle, mutta Todd Brunson sai liittyä isänsä seuraan, kun David Chiu pudotti hänet stud –kierroksella 8. sijalla ($54,854). Näin Brunson sai lähteä kotiin katsastamaan isänsä uutta kärryä. Sen jälkeen Chiu pudotti Mike Wattelin seitsemännellä sijalla ($64,373) no-limit hold'em -kädessä. David Chiu -show jatkui, kun hän lisäsi vielä James Van Alstynen päänahan vyöhönsä. Chiu korotti ennen floppia pot-limit Omahassa ja Huck Seed maksoi buttonista. Van Alstyne rereissasi pienestä blindista, Chiu maksoi ja Seed mietti hyvän aikaa ennen kuin maksoi. Floppiin tuli{10-Hearts}{9-Spades}{4-Diamonds}ja Van Alstyne työnsi viimeiset merkkinsä keskelle{a-Hearts}{a-Spades}{2-Clubs}{j-Hearts}kädellä ja korkeammalla parilla. Chiu maksoi nopeasti ja Seed luovutti. Chiu käänsi esiin{9-Clubs}{10-Spades}{j-Clubs}{q-Hearts}ja kaksi paria sekä avoimen suoran vedon, joka täydentyi, kun{k-Clubs} tuli turniin. Riveriin tuli yhdentekevä{7-Spades}, ja Van Alstyne sai $79,181 kuudennesta sijastaan.

Ja peli jatkui samoissa merkeissä, kun David Chiu pudotti taas yhden pelaajista; tällä kertaa uhrina oli Huck Seed viidennellä sijalla ($102,286). Chiu löi{q-Hearts}{4-Hearts}{2-Diamonds}flopissa limit hold'em-kädessä, Seed korotti ja Chiu maksoi. Seed meni all-in, kun turniin tuli{2-Clubs}, ja Chiu maksoi. Seed oli johdossa{a-Hearts}{q-Hearts}kädellä ja kahdella parilla, mutta Chiulla oli{j-Hearts}{9-Hearts}ja värin veto. Riveriin tuli{5-Hearts}, Chiu sai värinsä ja Seedin turnaus päättyi siihen.

Hämmästyttävää kyllä, David Chiu ei pudottanut Mark Gregorichia neljännellä sijalla ($139,159). Tällä kertaa työn sai tehdä Scott Dorin deuce-to-seven triple draw -kädessä. Dorin korotti myöhäisestä positiosta ennen ensimmäistä draw'ta ja Gregorich teki kolminkertaisen lyönnin buttonista. Dorin rereissasi vielä ja Gregorich työnsi loputkin merkkinsä peliin. Molemmat pelaajat vaihtoivat kaksi korttia ensimmäisessä kierroksella, sitten Dorin vaihtoi kaksi Gregorich vaihtoi vain yhden. Dorin jätti kolmannen vaihdon väliin ja Gregorich vaihtoi vielä yhden kortin jolloin hänellä oli 10-8-5-3-2. Gregorichin kymppihai ei riittänyt Dorinin 8-6-5-4-2 päihittämiseen, ja näin jäljellä oli enää kolme.

Deuce-to-seven triple draw –kierroksella putosi seuraavakin pelaaja – tällä kertaa vuorossa oli Scott Dorin (kolmas sija, $199,940) ja pudottajana lopullinen mestari Ville Wahlbeck. Dorin korotti buttonista, Wahlbeck teki kolminkertaisen lyönnin ja Dorin teki nelinkertaisen lyönnin all in. Wahlbeck maksi ja vaihtoi kaksi korttia kun Dorin otti vain yhden ensimmäisellä kierroksella. Molemmat pelaajat ottivat yhden kortin seurraavalla kierroksella ja jättivät viimeisen vaihdon väliin. Wahlbeck käänsi esiin 7-6-4-3-2 ja vahvan seven-low -käden, ja Dorinin nine-low jäi kakkoseksi ja hän sai siityä katsomoon kolmannella sijalla.

Pidettyään johtoasemaa hallussaan suurimman osan finaalipöydästä ja passitettuaan useita vastustajia katsomoon David Chiu menetti johtoaseman heads-up pelissä ja hän sai luopua rannekehaaveista pudotessaan toisella sijalla ($304,176).

Kaikki merkit oli työnnetty keskelle jo ennen floppia, kun pienellä pinolla pelaava Chiu meni all-in Omaha hi/lo -kädessä{a-Clubs}{5-Clubs}{9-Diamonds}{10-Spades}korteilla. Wahlbeck maksoi{a-Diamonds}{q-Diamonds}{8-Diamonds}{8-Spades}kädellä. Wahlbeck oli johdossa{j-Clubs}{j-Spades}{5-Hearts}flopin jälkeen, mutta turnin{10-Diamonds}heilautti tilanteen taas Chiun eduksi. Riverin{k-Spades}oli yksi monista Wahlbeckille sopivista korteista ja se toi Villelle Broadway-suoran sekä $492,375 ensimmäisen palkinnon. Wahlbeckista tuli näin ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut WSOP –rannekkeen ja samalla hänen turnausvoittonsa tältä viikolta nousivat reilusti yli $600,000 dollarin.

PokerNews Suomi toivottaa tämän mahtavan voiton ansiosta onnea Ville Wahlbeckille. 33-vuotias helsinkiläinen on pelannut säännöllisesti European Poker Tour -tapahtumissa, mutta tämä on hänen ensimmäinen turnausvoittonsa rapakon tuolla puolen. Wahlbeck oli vähän aikaa sitten kirjoittanut blogissaan harkitsevansa jättävänsä pokerin kuuden vuoden tiukan pelaamisen jälkeen, tai ainakin keskittyvänsä vain tärkeimpiin turnauksiin. Tämän voiton jälkeen uskomme hänen olevan varteenotettava tekijä pokerissa vielä pitkään. Tässä Villen mietteitä voiton jälkeen:

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories