2009 WSOP päätapahtuma: Amir Lehavot ennätysmäisen päivän 2b johdossa

2009 WSOP päätapahtuma: Amir Lehavot ennätysmäisen päivän 2b johdossa 0001

Keskiviikkona pelattiin 2009 World Series of Poker $10,000 NLHE päätapahtuman päivä 2b ja Rion Amazon –sali oli ääriään myöten täynnä, kun ennätysmäiset 2,924 pelaajaa sulloutui yhtäaikaa pelipöytien ääreen. Päivän päättyessä kärjessä oli Amir Lehavot muhkealla 610,500 stäkillään kunnon kaulalla seuraaviin Peter DeBaeneen ja Troy Weberiin. Mukana kärkisijoilla on myös maailman pelätyin pelaaja Phil Ivey.

Päivän 2b pelaajien joukossa oli useita maailman suurimpia käteispelaajia kuten Phil Ivey, Tom "durrrr" Dwan ja Jennifer Harman. Lisäksi mukana oli kansainvälisiä huippupelaajia kuten Bertrand "ElkY" Grospellier, Nicolas Levi, Alexander Kostritsyn ja Dave "Devilfish" Ulliott. Mukana oli myös useita entisiä päätapahtuman voittajia: Phil Hellmuth, Greg Raymer, Joe Hachem, Scotty Nguyen, Dan Harrington, Peter Eastgate ja WSOPE-mestari John Juanda olivat yrittämässä vielä uutta sulkaa hattuunsa. Paikalla oli myös kuuluisuuksia eri aloilta kuten Los Angeles Laker -pelaaja Jordan Farmar, näyttelijät Marlon Wayans ja Lou Diamond Phillips sekä tuottaja Sam Simon.

Lähes puolet päivän aloittaneista pelaajista putosi päivän aikana. Katsomon puolelle sai siirtyä myös koko joukko pokerin kovimmista pelaajista. Jo päivän alkuvaiheissa lähtöpassit saivat mm. Erick Lindgren, Isabelle Mercier, Paul Darden, Victor Ramdin, Bill Chen, Scotty Nguyen, Vanessa Rousso, Kathy Liebert ja Michael "The Grinder" Mizrachi. Lounastaukoon mennessä lähes 900 pelaajaa oli pudonnut neljän tunnin aikana.

Tahti jatkui reipaana ruokailun jälkeenkin ja pakkaamaan saivat siirtyä myös Gavin Griffin, Ylon Schwartz, Cyndy Violette, Paul Magriel, Hal Lubarsky, Tom Dwan sekä Nenad Medic.

Illan aikana näytti siltä, että myös vuoden 2008 mestari Peter Eastgate liittyisi pian pudonneiden joukkoon, mutta sinnikäs mestari onnistui selviämään kerran toisensa jälkeen ja lähtee päivälle 3 yhdessä Phil Iveyn (kuvassa), Phil Hellmuthin, Dan Harringtonin, Lou Diamond Phillipsin, Jeff Lisandron ja Brian Lemken kanssa.

Phil Ivey välttelee tunnetusti kameraa, mutta PokerNews sai tältä maailman pelätyimmältä pelaajalta haastattelun päivän 2b tauolla:

Kun päivän pelit päättyivät, jäljellä oli 1,486 onnellista jatkoon selvinnyttä, jotka liittyvät päivältä 2a jatkavien noin 600 pelaajan joukkoon. Torstaina oli välipäivä, jolloin rättiväsyneet pelaajat saivat kerätä voimia perjantaita varten. Päivälle 3 jatkaa 2044 pelaajaa ja suomalaisia päivän aloitukseen on lähdössä yhdeksän, parhaissa asemissa Miika Puumalainen sijalta 13.

Suomalaisten lähtöstäkit päivälle 3:

Miika Puumalainen 361 200

Staffan Fagelberg 156 000

Jani Sointula 135 600

Vesa Leikos 110 000

Tommi Eteläperä 93 700

Antti Tarakkamäki 86 900

Toni Ojala 60 700

Ville Wahlbeck 33 000

Patrik Hirvonen 14 600

Peli jatkuu tänään klo 12 paikallista aikaa päivällä 3 ja tilannetta Riosta voit seurata PokerNews Live Reporting -sivuilta.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories