2009 WSOP: Päivä 1d loppuunmyyty, sadat pelaajat ulkona päätapahtumasta

2009 WSOP: Päivä 1d loppuunmyyty, sadat pelaajat ulkona päätapahtumasta 0001

Kesän villein pokerisirkus on nyt täydessä vauhdissa. 2009 World Series of Poker päätapahtumasta on pelattu kaikki neljä aloituspäivää, 1a, 1b. 1c ja 1d. Ensimmäisinä päivinä osallistujia oli odotettua vähemmän, kun monet pelaajat tähtäsivät viimeiselle aloituspäivälle. Päivän 1a aloitti 1116 pelaajaa, päivän 1b 873 pelaajaa ja päivän 1c 1696 pelaajaa. Tämä taktiikka koitui kuitenkin kohtalokkaaksi, sillä päivä 1d myytiin loppuun ja satoja halukkaita jäi päätapahtumasta ulos. Päivälle 1d otettiin täydet 2,809 osallistujaa, joten päätapahtuman aloitti tänä vuonna yhteensä 6494 pelaajaa.

Vihaiset päätapahtumasta ulos jääneet pelaajat vaativat lisätilaa tai ylimääräistä aloituspäivää, mutta WSOP-toimitsijat joutuivat pahoitellen toteamaan nämä ehdotukset mahdottomiksi toteuttaa. Päätapahtumapaikkaa ilman jäivät siis sadat pelaajat, joiden joukossa useita koviakin nimiä. Esimerkiksi Patrik Antoniusta ei viralliselta aloituslistalta löytynyt, sen sijaan Sami Kelopuro ja Ville Wahlbeck onnistuivat mahtumaan mukaan.

Kun viralliset 2009 WSOP päätapahtuman osallistujaluvut oli saatu, ilmoitettiin myös viralliset palkintosummat: Tänä vuonna palkintopotti on $61,043,600, voittajalle on luvassa $8,546,435 ja rahasijoille pääsee 648 pelaajaa. Kaikki yhdeksän finalistia pääsevät dollarimiljonääreiksi ja sijalta 63 ylöspäin on luvassa kuusinumeroiset palkkiot.

Päivältä 1a jatkoon pääsi 821 pelaajaa, joukossa mm. Tommi Eteläperä ja Miika Puumalainen. Päivältä 1b jatkoon selvisi 655 pelaajaa, mukana ainakin Tom Ahlberg, Juha Helppi, Kimmo Liukku, Toni Ojala, Panu Pitkänen ja Jani Sointula.

Näiltä kahdelta aloituspäivältä jatkoon selvinneet 1 476 pelaajaa yhdistetään päivälle 2a, joka pelataan tänään tiistaina alkaen klo 12 paikallista aikaa.

Päivältä 1c jatkoon selvisi 1,106 pelaajaa, mukana ainakin Timo Annala, Johan Patrik Hirvonen, Henri Kettunen, Mika Paasonen, Jukka Petri Pietilä, Lasse Simola ja Marko Vainio.

Päivän 1d ennätysjoukosta jatkoon selvisi 1902 pelaajaa ja alustavien tietojen mukaan pudonneiden joukossa oli ainakin Sami Kelopuro. Jatkoon selvinneitä huippupelaajia olivat mm. Bertrand "ElkY" Grospellier, Blair Hinkle, J.C. Tran, Jesper Hougaard, David Benyamine, Kirk Morrison, Chad Brown, Kenny Tran ja Phil Ivey. Kirjoitushetkellä ei ole vielä virallisia tuloslistoja käytössä, joten Ville Wahlbeckin kohtalo on vielä avoin. Päivät 1c ja 1d yhdistetään päiväksi 2b, joka pelataan keskiviikkona klo 12 paikallista aikaa.

Peli jatkuu siis tänään päivällä 2a ja tilannetta Riosta voit seurata PokerNews Live Reporting -sivuilta.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories