Full Tilt Pokeria vastaan nostettiin joukkokanne

Full Tilt Poker

Torstaina 30.kesäkuuta.2011 joukkokanne jätettiin Full Tilt Pokeria vastaan Yhdysvaltojen läänin oikeuteen New Yorkissa. Kanteessa vaaditaan pelaajien rahojen palauttamista ja korvatusta vahingoille, joiden kerrotaan olivat yli 150 miljoonaa dollaria. Joukkokanteen toivat oikeuteen Steve Segal, Nick Hammer, Robin Hougdahl, ja Todd Terry “itsensä puolesta ja muiden samassa tilanteessa olevien pelaajien puolesta.”

Kanteessa nimetään yhdeksän yhtiötä, 15 henkilöä ja “John Does” joka jättää avoimeksi mahdollisuuden lisätä muita nimiä kanteeseen myöhemmin. Kanteessa mainitut yhtiöt ovat pääasiassa ne yhtiöt, jotka muodostavat “Full Tiltin”,nimiä jotka nimettiin olivat Raymond Bitar ja Nelson Burtnick; lisäksi monet Team Full Tiltin jäsenet on listattu kuten Howard Lederer, Phil Ivey, Chris Ferguson, John Juanda, Jennifer Harman-Traniello, Phil Gordon, Erick Lindgren, Erik Seidel, Andy Bloch, Mike Matusow, Gus Hansen, Allen Cunningham, ja Patrik Antonius.

Kanteessa pääasissa käytetään seuraavaa tapaa, kun Team Full Tiltin pelaajien nimet mainitaan: “[Name] is an individual residing in the State of Nevada, and is a member of the Enterprise. At all of some relevant time(s), [Name] has been a shareholder and director of Full Tilt and/or one or more Full Tilt Companies. [Name], a professional poker player himself, is a member of Team Full Tilt and represents the Full Tilt brand in poker-related events all over the world, wearing clothing and accessories that bear the easily recognizable Full Tilt Poker patch.”

Kanteen mukaan, kanteen tuoneet (Segal asuu New Yorkissa; Hammer ja Hougdahl Minnesotassa; ja Terry New Jerseyssa) “represent a nation-wide class of Full Tilt account holders residing in the United States . . . Plaintiffs bring suit to demand return of U.S. player funds and for damages . . . U.S. Players’ would never have suffered injury, but for the Defendants’ widespread scheme to commit wire fraud, bank fraud and money laundering in order to pad their own pockets.”

Muita syytteitä/faktoja joita kanne sisältää ovat:

  • Vaatimus valamiehistöiselle oikeudenkäynnille
  • “Ehkä kaikkein tärkeimpänä, Kaikilla Team [Full Tilt] jäsenillä on osakkeita - ja ovat johtajia - Full Tiltillä ja/tai yhtiössä, jotka toimivat Full Tiltin nimen alla.”
  • “U.S. pelaajien pääsy on evätty epäoikeudenmukaisesti $150 miljoonaan (USD) varoja, jotka he tallettivat omille pelitileilleen. Sen jälkeen kun amerikkalaisilta pelaajilta estettiin pääsy heidän rahoilleen, Full Tilt Poker on kieltäytynyt korvaamasta amerikkalaisten pelaajien tekemät talletukset, samalla he ovat kieltäytyneet pelauttamasta pelitileille kuuluvia rahoja, tai sallia amerikkalaisten pelaajien pääsyn heidän pelitileilleen.”
  • “Teot kuten rahanpesu ja pankkihuijaus vahingoittivat suoraan kanteen nostajia.” (pg. 31)
  • “Kaikki syytetyt. jotka ovat omistajia tai osana Full Tiltin yhtiöitä, jotka muodostavat Full Tiltin yrityksen ja/tai heidän omistamat osuudet yhtiössä, ovat oikeutettuja korvaamaan kanteen nostaneille ja heidän kohtalotovereilleen heidän rahansa ja muun omaisuuden jotka ovat heidän Full Tilt pelitileillään. Pelitilit ja niillä oleva omaisuus pidetään vääristä syistä syytettyjen yksipuolisessa hallussa.”
  • Phil Iveyn väitetään omistavan vähintään 5% osuus Full Tiltistä.
  • Full Tiltin “ryöstöntapainen toimintamalli” on aiheuttanut haittaa kanteen nostajille.

Joukkokanne nostettiin samana päivänä kun LA Times julkaisi uutisen, jossa kerrottiin että Full Tilt Poker myytiin ryhmälle eurooppalaisia sijoittajia, jossa myös vihjattiin että pelaajien pelirahat saataisiin palautettua. Se mikä vaikutus lakikanteella tulee olemaan jää tulevaisuuden nähtäväksi.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories