Yhdysvaltojen syyttäjänvirasto syyttää Full Tilt Pokeria Ponzi-järjestelmästä; Lederer, Ferguson & Furst syytettyinä

Full Tilt Poker

Pokerimaailma on odottanut innokkaasti uutisia Full Tilt Pokerista ja Alderney Gaming Control Commissionin (AGCC) kuulemistilaisuudesta, joka piti pitää uudestaan maanantaina Riverbank Park Plaza Hotelilla Lontoossa. Tosin Yhdysvaltojen Manhattanin syyttäjänvirasto julkaisi shokkiuutisen ennen tilaisuutta. Yhdysvaltojen Manhattanin oikeusministeri Preet Bharara ilmoitti tiistaina, että syytöksiä, jotka olivat osa alkuperäistä Mustana Perjantaina nostettua kannetta tultaisiin muuttamaan. Muutoksia tehdään mm. siksi, että osa Full Tilt Pokerin suurimmista nimistä on epäiltyinä rahanpesusta.

Muutoksessa sanotaan, että Full Tilt Poker ja sen hallituksen jäsenet mukaan lukien pääjohtaja Ray Bitar, Howard Lederer, Chris “Jesus” Ferguson ja Rafe Furst huijasivat pelaajia tavalla, jota Bharara kuvailee pyramidihuijaukseksi; “Full Tilt ei ollut laillinen pokeriyhtiö, vaan maailmanlaajuinen Ponzi-järjestelmä. Full Tiltin sisäpiiri täytti omat taskunsa rahalla, jotka oli saatu kaikkein uskollisimpien asiakkaiden taskuista. Samalla he valehtelivat huolettomasti sekä pelaajille että muulle yleisölle vaikkuuttaen talletettujen rahojen turvallisuudesta."

Muutoksessa kerrotaan myös yksityiskohtaista tietoa asioiden kulusta. Esim. 21.maaliskuuta.2011 FTP oli velkaa noin 390 miljoonaa dollaria pelaajille ympäri maailmaa, $150 miljoonaa oli amerikkalaisten pelaajien osuus; Tosin FTP:llä oli vain 60 miljoonaa dollaria talletettuna pankkitileilleen, tarkoittaen että he olivat velkaa yli 300 miljoonaa dollaria pelaajille ympäri maailmaa.

Tämä johtui pääasiassa siitä, että FTP:n maksujen käsittely kanavat olivat häiriintyneitä ”yrityksellä oli jatkuvasti vaikeampaa kerätä varoja amerikkalaisilta pelaajilta. Sen sijaan, että he olisivat tuoneet asian julki, Full Tilt Poker antoi pelaajille rahaa heidän pelitileilleen (rahoja ei oltu koskaan todellisuudessa kerätty pelaajien pankkitileiltä). Tämän lisäksi Full Tilt Poker salli pelaajien pelata – ja hävitä muita pelaajia vastaan – rahalla, jota yhtiö ei ollut koskaan kerännyt tai ansainnut.”

Muutoksessa väitetään myös, että vuosien 2007 – 2011 välisenä aikana, Bitar, Lederer, Ferguson ja Furst täyttivät omat taskuna noin $443,860,529.89 pelaajien rahoja.

Lehdistötiedotteessa koskien muutosta kerrottiin näin: "Bitar sai noin 41 miljoonaa dollaria, Lederer sai noin 42 miljoonaa dollaria ja Frust sai noin 11,7 miljoonaa dollaria. Ferguson sai lisäksi vähintään 25 miljoonaa dollaria jäljellä olevina varoina, jotka hänelle oltiin ”velkaa”. Osa jaetusta rahasta siirrettiin myös yhtiön hallituksen jäsenille ja omistajien pankkitileille Sveitsiin ja muihin Atlantin toisella puolella olevien valtioiden pankkitileille.

Jos muutokset menevät läpi, Ferguson, Lederer ja Frust tullaan lisäämään siviilikanteeseen, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heistä tulisi etsintäkuulutettuja. Rikossyyte voisi johtaa pidätykseen mutta siviilikanne tarkoittaisi sitä että osapuolet joutuisivat syytetyiksi.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories