2012 World Series of Poker päivä 13: Schaefer ja Friedman voittivat; Hellmuth jatkoon Razz-turnauksessa

Phil Hellmuth

Perjantaina 2012 World Series of Pokerissa kruunattiin kaksi uutta voittajaa Event #14: $1,500 No-Limit Hold'em Shootout- ja Event #15: $5,000 Seven Card Stud Hi-Low Split 8-or-Better-turnauksissa. Event #16: $1,500 No-Limit Hold'em Six-Handed saatiin selville yhdeksän finalistia, joiden joukossa on myös Mike "the Mouth" Matusow. Phil Ivey on niiden 69 pelaajan joukossa, jotka selvisivät jatkoon Event #17: $10,000 Pot-Limit Hold'em. Ja lopuksi Event #18: $2,500 Seven Card Razz alkoi 306 pelaajan voimin ja päivän päätteeksi heistä oli enää jäljellä 136 pelaajaa mukaan lukien Phil Hellmuth, joka edelleen metsästää ensimmäistä ei-hold'em rannekettaan.

Event #14: $1,500 No-Limit Hold'em Shootout

12 finalistia palasivat pelipöytiin perjantaina kruunaamaan voittajan. turnauksessa oli mukana myös kuusinkertainen rannekkeen voittaja Layne Flack, joka juhli hiljattain myös syntymäpäiviään. Turnauksessa oli mukana myös kaksinkertainen rannekkeen voittaja Jeff Madsen. Lopulta kuitenkin entinen armeijan upseerien kouluttaja ja nykyinen pokerin pro-pelaaja Brandon Schaefer vei voiton lunastaen uransa ensimmäisen WSOP-voiton.

Viimeisessä kädessä blindit olivat 20,000/40,000 ja Cohen aloitti potin 90,000 vedolla ja Schaefer maksoi. Schaefer passasi ensin mutta maksoi sitten 105,000 vedon flopin {q-Spades}{9-Diamonds}{6-Clubs}. Turniksi jaettiin {2-Diamonds} ja Schaefer passasi jälleen. Cohen löi pöytään 230,000 ja Schaefer nosti menemällä all-iniin. Cohen maksoi 1.8 miljoonan vedon ja oli edellä kärkiparilla {q-Hearts}{j-Hearts}. Schaeferilla oli kuitenkin mahdollisuus suoraan korteilla {7-Clubs}{8-Spades}.

Schaeferin hienoinen bluffi muuttui kuitenkin voitoksi, kun riverille jaettiin {5-Diamonds} ja hän sai suoran. Cohen voitti $192,559 mutta Schaeferin $311,174 pääpalkinto ja kultainen ranneke kuuluivat kuitenkin vain voittajalle. Schaefer sanoi voiton jälkeen, että hän oli alunpitäen suunnitellut osallistuvansa vain tähän turnaukseen. Päätös todellakin kannatti.

Kertaa finaalipöydän tapahtumat live-raportoinnistamme.

Event #15: $5,000 Seven Card Stud Hi-Low Split 8-or-Better

Perjantai alkoi 19 finalistin voimin ja kaikilla oli tavoitteena sama ja yksi päämäärä, voittaa $5,000 Seven Card Stud Hi-Low Split 8-or-Better turnauksen ranneke. Turnauksen kärjessä oli Adam Friedman 323,500 pelimerkillä. Hänen kannoillaan oli John Monnette, joka voitti toisen rannekkeensa Event #10: Seven Card Stud turnauksesta. Lisäksi turnauksessa olivat vielä mukana kaksi kuuluisaa Philiä — Phil Ivey (234,000) jaPhil Hellmuth (233,000). Lopulta Friedman kuitenkin päätti turnauksen samalle sijalle, jolta hän sen aloitti - kärkipaikkaan.

Heads-up alkoi Friedmanin ja pokerin kummisedän Doyle Brunsonin välillä. Taistelun alkaessa Brunson oli 2:1 johtoasemassa. Brunsonilla oli koko perhe kannustamassa ja yleisökin tuntui olevan veteraanin puolella mutta Friedman ei luovuttanut. Brunson siirtyi melkein 3:1 johtoasemaan heads-upin edetessä mutta Friedman onnistui kääntämään tilanteen voitoksi.

Viimeisessä kädessä Friedman vei voiton jätkillä. Brunson voitti toisesta sijastaan $166,269 palkinnon ja Adam Friedman varmisti itselleen ensimmäisen live-turnauksen voiton sitten vuoden 2009 maaliskuun. Hän voitti nyt $269,037 pääpalkinnon ja ensimmäisen WSOP-rannekkeensa.

Jännittävän heads-upin kaikki jaetut kädet löydät live-raportoinnistamme.

Event #16: $1,500 No-Limit Hold'em Six-Handed

Vain 137 pelaajaa oli jäljellä enää 1,604 pelaajan joukosta, jotka alunperin osallistuivat Event #16: $1,500 NLHE 6-Handed turnaukseen. Kaikki, jotka aloittivat pelaamisen toisena pelipäivänä, olivat jo vahvistaneet itselleen vähintään $2,706 rahapalkinnon. Tosin kaikkien tavoitteena oli voittaa $454,835 ensimmäinen palkinto ja kultainen ranneke.

Pelien alkaessa Nick Maimone oli turnauksen johdossa 175,900 pelimerkillä ja hänen kannoillaan oli Mark Radoja 172,500 pelimerkilä. Turnauksessa oli lisäksi mukana useita tunnettuja pelaajia, kuten Kenna James, Viktor “Isildur1” Blom, Matt Hawrilenko, Andy Frankenberger, Tony Dunst, Erik Cajelas, Kathy Liebert,James Akenhead, Chino Rheem, Steve Zolotow, Adam Junglen, Tristan Wade, ja Robert Williamson III. Heistä kukaan ei kuitenkaan onnistunut pääsemään jatkoon.

Lopulta vain yhdeksän pelaajaa oli jäljellä. Finalistien joukkoa johtaa Robert Muzzatti 1,445,000 pelimerkillä ja toisena on Darner 1,412,000 pelimerkillä. Kolmikertainen rannekkeen voittaja Mike Matusow on myös vahvoilla 816,000 pelimerkillä.

Kuka vei voiton? Sen saat selville siirtymällä live-raportointiimme.

Event #17: $10,000 Pot-Limit Hold'em

Perjantaina 179 pelaajaa saapuivat taistelemaan $10,000 Pot-Limit Hold’em mestaruudesta. Viime vuonna turnauksen voittanut Amir Lehavot saapui myös pelipaikalle yrittämään voiton lunastamista jo toistamiseen. Lisäksi useita tunnettuja pelaajia osallistui turnaukseen, kuten Daniel Negreanu, Jason Mercier, Allen Cunningham, Eric Froehlich, Nick Binger, Jon Turner, Brock Parker, David "Viffer" Peat, Davidi Kitai, David “Doc” Sands, Andy Bloch, Dan Shak, Tony Cousineau, Jason Somerville, Isaac Haxton sekä Kathy Liebert että Viktor Blom. Kukaan näistä pelaajista ei kuitenkaan onnistunut pääsemään jatkoon eikä rahoille.

Kymmenen pelitason jälkeen vain 69 pelaajaa oli jäjellä. He tulevat ensin pelaamaan rahoille ja jatkamaan sen jälkeen finalistien selvittämistä. 18 parasta pelaajaa tulee voittamaan vähintään $23,876, pääpalkinnon ollessa $445,899 ja kultainen ranneke. Steve Landfish tulee aloittamaan turnauksen kärkipaikalta 224,500 pelimerkillä.

Kertaa ensimmäisen pelipäivän tärkeimmät jaot live-raportoinnistamme.

Event #18: $2,500 Seven Card Razz

Perjantaina 309 pelaajaa osallistui $2,500 Seven Card Razz turnaukseen. Osallistujamäärä laski 15 prosentilla viime vuodesta. Viime vuonna turnauksen voitti Rep Porter, joka lunasti $210,615 pääpalkinnon. Tänä vuonna voittaja tulee voittamaan WSOP-rannekkeen + $182,793 rahapalkinnon.

Razz ei ehkä ole kaiken suosituin peliformaatti mutta silti useat tunnetut pelaajat osallistuivat peleihin, kuten Lisandro, Ivey, Mercier, Negreanu, John Racener, Jan Fisher, Chad Brown, Annie Duke, Dutch Boyd, Bryan Devonshire ja Huck Seed. Kukaan heistä ei kuitenkaan onnistunut pääsemään jatkoon. Saman kohtalon koko myös suomalainen Mikko Pispala.

136 pelaajaa pääsi jatkoon ja heistä suurimman stäkin keräsi Tommy Vedes (44,600). Turnauksessa ovat hänen lisäkseen vielä mukana Bryan Micon, Tom McEvoy, Joe Tehan, Phil Hellmuth, Allen Bari, Ted Forrest, Berry Johnston, Max Pescatori, Jen Harman, Greg Raymer ja Barry Greenstein.

Turnauksen tapahtumia voit seurata live-raportoinnistamme.

Päivän video

Sarah Grant jututtaa hiljattain vuosia täyttänyttä Jeff Madsenia finaalipöytään pääsemisestä Event#14:sta, miksi hän pitää shootout peliformaatista, kuinka hän juhli syntymäpäiviään ja mistä kolmesta musiikkikappaleesta hän pitää tällä hetkellä.

Seuraa PokerNewsia myös Facebookissa.

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories