Top 10 uutiset tältä vuodelta: #4, Big One for One Drop

Antonio Esfandiari

Miljoona dollaria!

John Jacob Astorin sanotaan olevan Amerikan ensimmäinen miljonääri. Astor myi turkiksia ja perusti American Fur Company yrityksen. Kuollessaan hänen omaisuutensa arvo oli noussut noin $20 miljoonaan tehden hänestä maan rikkaimman asukkaan.

Vuonna 1991 ensimmäistä kertaa World Series of Poker Main Eventin voittaja Brad Daugherty ansaitsi seitsennumeroisen voittosumman. Ensimmäiset 20 mestaria voittivat yhteensä $8,375 miljoonaa. Seuraavat kahdeksan Main Event mestaria voittivat samaten miljoonan, kuin myös Chris “Jesus” Ferguson, joka voitti $1,5 milljoonaa voitollaan vuonna 2000.

Seitsemän High Stakes Pokerin kauden aikana vain yksi potti on noussut yli miljoonan dollarin. Potti pelattiin Guy Lalibertén ja David Benyaminen välillä. Laliberté vei käden voiton.

Lalibertén nimi ja "miljoona dollaria" tulevat olemaan ikuisesti yhteidessä pokerimaailmaan. Ei vain Benyaminea vastaan pelatun käden vuoksi, vaan sen vuoksi että 2.kesäkuuta.2011 hän ilmoitti WSOP:n ja One Drop järjestön järjestävän $1 miljoonan sisäänoston turnauksen.

Big One for One Drop turnausilmoitus tuli aivan Mustan Perjantain uutisten kannoilla ja osa olikin huolissaan pokerin kansainvälisestä taloudesta. Tästä huolimatta useat fanit, pelaajat ja median edustajat olivat innoissaan tulevasta turnauksesta. Turnauksen sisäänostoista 11,11% lahjoitettiin lyhentämättöminä One Drop järjestölle.

WSOP teki One Drop turnauksesta ranneketapahtuman, kun turnaukseen oli rekisteröitynyt 22 pelaajaa. Heidän joukossaan olivat muun muassa Bobby Baldwin, Phil Ruffin, Doyle Brunson, Andy Beal, Patrik Antonius, Gus Hansen ja Tony Guoga.

Antonius, Brunson, Beal ja Guoga eivät kuitenkaan osallistuneet turnaukseen.

WSOP:n lähestyessä enemmän pelaajia ilmoittautui mukaan turnaukseen ja kun lopulta h-hetki oli käsillä, turnauksen sisäänoston oli maksanut yli 40 pelaajaa. Turnauksen voittoon nousi Antonio Esfandiari, joka vei voiton heads-upissa Sam Trickettistä. Heads-upin alkaessa Esfandiari oli lähes 3:1 pistejohdossa ja hän korotti lähes joka kerta, kun hän oli jakajana. Heads-up kesti vain 16 jaon ajan ja sitten se oli ohitse. Esfandiari oli jakajana ja nosti 1,8 miljoonaan. Trickett maksoi ja floppiin jaettiin {j-Diamonds}{5-Diamonds}{5-Clubs}. Trickett passasi, Esfandiari panosti, Trickett nosti 5,4 miljoonaan, Esfandiari nosti edelleen 10 miljoonaa, Trickett puolestaan 15 miljoonaan, Esfandiari meni all-iniin ja Trickett maksoi.

Trickett paljasti korttinsa {q-Diamonds}{6-Diamonds} näyttäen värin vedon. Esfandiarilla oli kolme vitosta korteilla {7-Diamonds}{5-Spades}. Trickett oli veitsikurkulla, sillä hän oli laittanut 36 miljoonaa pelimerkkiään likoamaan. Turniksi jaettiin {3-Hearts} ja Esfandiari säilytti kärkipaikkansa. Kaikki pidättivät henkeään, kun riveriksi jaettiin lopulta {2-Hearts}. Esfandiari hyppäsi ilmaan, heitti lasinsa pöydälle ja juoksi ystäviensä ja perheensä luokse, jotka olivat hänen tukijoukoissaan yleisössä.

Antonio Esfandiari pääsi historiankirjoihin voittamalla yhdestä turnauksesta kaikkien aikojen suurimman palkinnon $18,346,673. Esfandiari ei ollut ensimmäisten pelaajien joukossa, jotka rekisteröityivät One Dropiin mutta ehdottomasti kaikkein onnellisin päätöksestä, että hän päätti lopulta osallistua turnaukseen. 23.kesäkuuta hän twiittasi: “Leaning towards playing the One Drop...if anyone I know is interested I'm selling at face value shoot me a text shop closes Tuesday.” Osa onnekkaista Twitter ystävistä/seuraajista on takuulla onnellisia, että hän avasi "kaupan". Ja alkuperäinen "hullu idea" tehdä sisäänosto miljoonan dollarin sisäänoston turnaukseen ei ole ainoastaan totta, vaan nyt se on myös historiankirjoissa.

One Drop turnaus oli sen verran suuri menestys, että turnaus tulee tekemään paluun vuonna 2014. Ensi vuonna puolestaan järjestetään Little One for One Drop turnaus, jonka sisäänosto tulee olemaan $1,111.

PokerNewsin top 10 uutiset vuonna 2012:
5#, Dan Smith dominoi tätä vuotta
6#, Greg Merson voitti WSOP Main Eventin ja POY palkinnon
7#, Greg Raymer voitti neljä Heartland Poker Tour mestaruutta
#8, Marvin Rettenmaier voitti Back-To-Back WPT-tittelin ja paljon muuta
#9, Jens Kyllönen osti avaruusmatkan
#10, Phil Ivey teki näyttävän paluun liveturnauksiin

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories