Top 10 uutiset vuodelta 2012: #2, Phil Hellmuth voitti kaksi ranneketta, mukaan lukien WSOP-E Main Eventin

Phil Hellmuth

Vuosi 2011 oli mainio Phil Hellmuthille. Hän selvisi kolmeen World Series of Poker finaalipöytään, saavutti ensimmäisen miljoonan dollarin tuloksensa ja rikkoi henkilökohtaisen ennätyksensä ansaiten eniten ($1,652,251) rahaa yhtenä vuotena mutta hän olis vaihtanut kaiken tämän 12.rannekkeeseen.

Hellmuth sijoittui toiseksi kolme kertaa vuoden 2011 WSOP:ssä ja Player of the Year -kilpailussa. Tosin viime vuonna hän rikkoi vuonna 2011 saavuttaneensa ennätyksensä ja voitti kaksi kultaranneketta lisää. Hellmuth oli pelannut tasaisen vahvasti vuoden 2007 jälkeen, jolloin hän voitti uransa yhdennentoista rannekkeen Event #15: $1,500 No Limit Hold'emissa. Viime vuoden WSOP:n alkaessa oli kulunut jo 1814 päivää siitä, kun hän oli päässyt voitonmakuun. Lähes 300 ranneketta oli lähtenyt jakoon kyseisenä aikana, joista kolme meni Phil Iveylle, joka hengitti Hellmuthin niskaan.

Tähän kuvioon sopi, että tasan viisi vuotta sen jälkeen, kun Hellmuth oli voittanut yhdennentoista rannekkeen, hän oli yritti napata rannekkeen ennen toista Philiä. Amazon huoneessa Ivey taisteli Andy Frankenbergeria vastaan Event #17: $10,000 Pot Limit Hold'emissa. Pavillion huoneessa, Hellmuth taisteli puolestaan Don Zewinia vastaan Event #18: $2,500 Seven Card Razzissa.

Sillä välin, kun Iveyn temput eivät tehonneet Frankenbergeriin Amazon huoneessa, Hellmuth alkoi pääsemään niskanpäälle Zewinistä. Hellmuthin johto kasvoi pian 3:1 tilanteesta 5:1 tilanteeksi. Keskiyön jälkeen saatiin tieto, että Frankenberger oli lyönyt Iveyn. Ivey joutui tyytymään $275,559 toisen sijan rahapalkintoon.

Vain muutaman minuutin kuluttua Pavillion huoneessa Zewin alkoi tekemään comebackia ja sai Hellmuthin hikoilemaan. Turnauksen jälkeen hän kertoi sen hetken mietteensä PokerNewsin Lynn Gilmartinille.

“Fear set in a couple of times,” Hellmuth myönsi. “[Zewin] made a nice run, and I said ‘oh my God, not again.’ Sitten totesin, ‘just eliminate all negative thoughts and focus on playing great.’”

Tämän jälkeen Hellmuth kasasi itsensä ja lähti viimeiseen taisteluun. Hellmuth nousi ylös tuolistaan epäuskoisen näköisenä ja halasi hyvää ystäväänsä Mike “The Mouth” Matusowia. Seuraavaksi hän haki poikansa Philippin lavalle rannekeseremoniaan, jonka aikana hän korkkasi shampanjapullon WSOP:n pääjohtajan Ty Stewartin kanssa.

Top 10 uutiset vuodelta 2012: #2, Phil Hellmuth voitti kaksi ranneketta, mukaan lukien... 101
Hellmuth nosti kahdennentoista rannekkeen ilmaan kuin mestaruusvyön.

Hellmuth selivisi tämän lisäksi kahteen muuhun finaalipöytään kesän aikana ja sijoittui neljänneksi sekä Event #32: $10,000 H.O.R.S.E. että $1 Million Big One for One Drop turnauksissa.

Seuraavaksi Hellmuth suuntasi Ranskan Cannesiin syyskuun loppupuolella osallistuakseen World Series of Poker Europe tapahtumaan. Hän jahtasi uransa kolmattatoista ranneketta ja samalla hänellä oli mahdollisuus nousta Greg Mersonin ohi Player of the Year -kilpailussa. Hellmuth selvisi kolme kertaa rahoille viidessä pelaamassaan turnauksessa, ansaiten yli $40K.

Main Event oli tapahtuman seitsemän ja viimeinen ranneketurnaus. Hellmuth pysyi kärjen tuntumassa jokaisena pelipäivänä ja lähti viimeiseen pelipäivään pistejohdossa. Hän menetti kuitenkin johtoasemansa pian finaalin alettua ukrainalaiselle Sergii Baranoville. Finaalikahdeksikko kutistui pian finaalinelikoksi ja kun Joseph Cheong tippui turnauksesta pois neljännellä sijalla, Hellmuth kiinnitti itselleen Player of the Year -kilpailun johtoaseman. Kun Stephane Albertini lopulta tippui pois kolmannella sijalla, Hellmuth aloitti heads-upin Baranovia vastaan 3:1 johtoasemasta.

Viimeisessä kädessä Baranov oli jakajana ja Hellmuth korotti. Baranov siirtyi all-iniin ja Hellmuth maksoi välittömäsi todeten samalla:

“I’m going to win this right here,” hän sanoi paljastaen kortit {a-Hearts}{10-Diamonds}.

Hän murskasi Baranovin {a-Spades}{4-Clubs} käden, kun pöytään jaettiin {j-Diamonds}{9-Hearts}{5-Hearts}{a-Diamonds}{3-Clubs}.

“It’s the best tournament I’ve ever played in my entire life,” Hellmuth kertoi ystävilleen turnauksen jälkeen.

Voitollaan Hellmuth ansaitsi uransa kolmannentoista rannekkeen ja nosti viime vuoden ansionsa $4,394,823. Hän nousi samalla WSOP Player of the Year-kilpailun kärkeen Mersonin ohi, mutta jälkimmäinen pilasi voitonjuhlat lokakuussa lunastaen kärkipaikan takaisin itselleen.

Tästä huolimatta Hellmuthin saavutukset viime vuonna olivat vailla vertaansa. Hellmuthin omana tavoitteena on voittaa uransa aikana 24 ranneketta ja nyt hän on päässyt tavoitteessaan yli puolivälin. Uusi WSOP on vain puolen vuoden päässä, joten silloin tulemme näkemään onnistuuko Hellmuth tekemään historiaa.

PokerNewsin top 10 uutiset vuonna 2012:
#3, Howard Lederer rikkoi hiljaisuuden the Lederer Files -haastatteluissa
#4, Big One for One Drop
#5, Dan Smith dominoi tätä vuotta
#6, Greg Merson voitti WSOP Main Eventin ja POY palkinnon
#7, Greg Raymer voitti neljä Heartland Poker Tour mestaruutta
#8, Marvin Rettenmaier voitti Back-To-Back WPT-tittelin ja paljon muuta
#9, Jens Kyllönen osti avaruusmatkan
#10, Phil Ivey teki näyttävän paluun liveturnauksiin

Mitä ajattelet nyt?

More Stories

Other Stories